Home » Productinformatie » Veranda

Veranda

Het realiseren van een veranda aan huis is een van de beste investeringen die je maar kunt maken. Door te kiezen voor een mooie veranda zal je in staat zijn om net wat meer van de buitenlucht te genieten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om de wind of regen. Nu komt er nogal wat  kijken bij het laten bouwen van een veranda. Gelukkig zijn wij er om je hier bij te helpen. In dit artikel zullen wij je alles laten zien wat je moet weten over het bouwen van een veranda aan huis. Dit zorgt ervoor dat je niet meer voor verrassingen zal komen te staan!

De verschillende soorten veranda’s 

Voordat we je laten zien wat je van onze veranda’s kunt verwachten is het tijd om even stil te staan bij de verschillende soorten veranda’s. Wat veel mensen niet weten is dat er een groot aantal verschillende veranda’s te vinden zijn voor aan huis. Door deze verscheidenheid is het lastig om een keuze te maken. We hebben voor jou de belangrijkste soorten veranda’s op een rijtje gezet. Hierdoor weet je beter waar we jou mee kunnen helpen: 

 • Gevelveranda – Een huis met een schuin dak is natuurlijk niet compleet zonder een veranda met gevel. Een gevelveranda is een deel van de muur dat een hoog dak omsluit, waardoor de ingang zich onderscheidt van de rest van de veranda
 • Pergola veranda – Hier worden houten of stalen elementen parallel aan een muur van een huis op een bepaalde minimale afstand geplaatst om schaduw te geven aan de kamers van het huis en zo een sfeer te creëren die het mogelijk maakt om buiten te zitten. Door het lichte gewicht van de pergola’s is dit de eenvoudigste manier om te zorgen voor extra ruimte bij jou thuis.
 • Transparante veranda – Glas of flexibele transparante polycarbonaat materialen kunnen samen met stalen framedelen worden gebruikt om een prachtig moderne veranda aan huis te realiseren. Door de moderne uitstraling is dit een prima optie voor de mensen die wat meer contrast aan willen brengen voor hun woning. 

Deze soorten veranda’s zijn niet allemaal bij ons op de site terug te vinden. Wij zijn met name gericht op de strakkere veranda’s. Mocht je nu op zoek zijn naar een veranda met wat meer franjes en versieringen dan is het wel mogelijk om een van onze sierkappen te bestellen. Door deze sierkappen ben je in staat om jouw veranda te voorzien van een geheel nieuwe uitstraling. Dit maakt het een stuk makkelijker om toch nog dat traditionele gevoel terug te krijgen bij jouw veranda aan huis. 

veranda

Een veranda bouwpakket bestellen voor bij jou thuis

Bij ons ben je aan het juiste adres voor een professioneel veranda bouwpakket. Door onze ruime keuzemogelijkheden zal je in staat zijn om zelf een veranda in elkaar te zetten. Zelf een veranda bouwen hoeft namelijk helemaal niet zo lastig te zijn als je zou denken. Sterker nog, door de eenvoudige stappen is ons veranda bouwpakket zo in elkaar gezet. Alle materialen voor de aluminium veranda die je bij ons op de site kunt vinden zijn van de beste kwaliteit. Door deze hoge kwaliteit zijn wij in staat om 5 jaar garantie te geven, hierdoor weet je zeker dat je een goede aankoop in handen hebt. Het veranda bouwpakket is geheel zelf in elkaar te zetten. Het grootste gedeelte van onze klanten kan dit zelf doen zonder enige moeite. Mocht je er niet uitkomen dan is het natuurlijk altijd mogelijk om ons even te contacteren.

Kom zelf eens langs voor een kijkje in de showroom

Je kunt bij ons in de showroom alle terrasoverkappingen vinden die wij op dit moment in het assortiment hebben. We raden zeker aan om dit eens te doen, dit zorgt er namelijk voor dat je een beter beeld krijgt over de mogelijkheden die wij je te bieden hebben. Mocht je nu al een veranda hebben gevonden die precies aansluit bij wat je zoekt dan is het uiteraard ook mogelijk om gelijk een online bestelling te plaatsen. Wij leveren al onze producten gratis, ook het retourneren is gratis. Tijdens het transport zal de aluminium veranda altijd goed beschermd zijn. Het is nu eenmaal niet de bedoeling dat de onderdelen schade oplopen tijdens het vervoeren. Dankzij deze voorzieningen weet je zeker dat je jouw veranda in goede orde zult ontvangen. 

Heb je een vergunning nodig? 

In Nederland is het over het algemeen zo dat een terrasoverkapping nagenoeg altijd zonder vergunning worden gebouwd. Er zijn echter een klein aantal uitzonderingen die van toepassing kunnen zijn. Er is namelijk sprake van een meldingsplicht voor een overkapping die voldoet aan de volgende eisen:

 • Hij is groter is dan 30 vierkante meter
 • Meer dan 50% van het tuinoppervlakte wordt gebruikt
 • De veranda wordt als hoofdwoning wordt gebruikt

Wij raden je aan om altijd even goed te kijken naar de regels voor de verguninningen die bij jou in de gemeente van toepassing zijn. Over het algemeen zal je voor onze terrasoverkappingen geen vergunning nodig hebben. Door de beperkte omvang en de relatief lage hoogte zal je niet boven deze eisen uitkomen. Kijk het wel even voor de zekerheid na, dit zorgt er namelijk voor dat je mogelijke problemen met de gemeente kunt voorkomen. Even controleren is dus altijd aan te raden voor het zelf bouwen van een veranda aan huis.

De kosten voor de veranda – een goedkope veranda laten bouwen

De prijzen voor de veranda’s zijn allemaal bij ons op de site vermeld. Door deze prijzen zal je in een oogopslag zien wat je kwijt bent voor het realiseren van de veranda. De prijs van onze goedkope veranda is met name afgestemd op een aantal verschillende factoren:

 • De grootte van de overkapping

De grootte is afhankelijk van de grootte van je woning. Als er voldoende ruimte is in je tuin, dan kun je kiezen voor een grotere veranda. Hou er wel rekening mee dat grotere veranda’s natuurlijk een hoger budget nodig is. Dit komt omdat er nu eenmaal meer materialen nodig zijn. 

 • De keuze voor de materialen

Verschillende soorten materialen kunnen worden gebruikt om te bouwen. Wij maken gebruik van aluminium. Dit is een stuk voordeliger dan de keuze voor hout. Bij hout zal je namelijk een hoop extra kosten krijgen voor het onderhouden. Dit is niet waar je op zit te wachten voor een goedkope veranda. 

 • Bijkomende diensten

Doordat je bij ons een veranda bouwpakket kunt  bestellen zal je veel minder geld kwijt zijn dan bij het inschakelen van een aannemer. Mocht je behoefte hebben aan bijkomende diensten, zoals het in elkaar laten zetten, dan zal dit bij de prijs worden opgeteld.

De voordelen van een veranda aan huis

De belangrijkste redenen om te kiezen voor een veranda is dat je in staat kunt zijn om te genieten van de buitenlucht, ongeacht de heersende weersomstandigheden. We hebben de belangrijkste voordelen van een veranda aan huis hieronder even uiteengezet:  

 • Wat extra ruimte – Wat extra ruimte is altijd een bonus voor elke woning. Deze extra ruimte kan worden gebruikt om je spullen in op te slaan of om juist te zorgen voor een plek waar je met je gezin wat meer tijd zult doorbrengen met. Je kunt jouw veranda aan huis altijd op een normale manier inrichten, je weet namelijk dat al je spullen veilig zijn voor de regen.
 • Entertainment – Het organiseren van een feest is vaak een grote uitdaging voor veel mensen. De toevoeging van de veranda biedt alle essentiële ruimte voor die gure dagen. Ideaal als plek voor een tuinfeest voor die regenachtige, maar ook ideaal als bescherming tegen de wind. De ruimte van de aluminium veranda kan gebruikt worden voor het eten, voor het chillen of voor het spelen met de kinderen. 
 • Esthetiek – Ooit het verschil gezien tussen woningen met en zonder terrasoverkapping? Een huis met een veranda ziet er compleet en mooi uit om naar te kijken. Een veranda geeft het huis charme mee en zorgt voor een gezellige uitstraling. Hoewel veranda’s er in verschillende stijlen zijn, is het eindresultaat nagenoeg altijd hetzelfde: je tilt de uitstraling van jouw woning naar het volgende niveau. 
 • Waarde – Op het gebied van onroerend goed maakt een buitenaanbouw een groot verschil in de verkoopprijs van de woning. Een overkapping kan de waarde van een huis verhogen met een aanzienlijk bedrag. Het verbetert niet alleen de esthetiek van een huis, maar het kan je ook nog eens geld opleveren. Zie het dan ook echt als een investering in jouw woning. 

Neem snel een kijkje hier op de site om zelf te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor het bouwen van een veranda. Zelf een veranda bouwen is door onze site net even wat gemakkelijker geworden. Dit zorgt ervoor dat iedereen in ons land in staat zal zijn om een goedkope veranda aan huis te bouwen. 

1 reactie op “Veranda”

 1. Pingback: Verruim je tuin en geniet van het buitenleven met een terrasoverkapping – Mag World

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Deel