Glazen schuifwand

Met een glazen schuifwand geniet je langer van je tuin en overkapping. Bij ons vind je de mooiste glazen schuifwanden, gegarandeerd voor de laagste prijs. De combinatie van hoogwaardig aluminium en extra helder glas zorgt voor een luxe uitstraling. Kies uit de kleuren mat zwart, antraciet of crèmewit met een uitgebreide keuze aan accessoires voor een glazen schuifwand compleet naar jouw wens.

Wie wil dat nou niet? Een mooie manier om nog langer van het buitenleven te genieten!

Glazen schuifwanden zijn toe te passen in een veranda of allerlei soorten overkappingen, zowel van hout, steen als aluminium. Ook kunnen ze binnenshuis geplaatst worden, bijvoorbeeld als afscheiding van een ruimte. Alles wat je moet weten over glazen schuifwanden vind je hier.

Andere benamingen voor een glazen schuifwand zijn ook wel een glazen schuifdeur, glazen schuifpui en/of glasschuifwand.

glazen schuifwand in een stenen overkapping

Kies voor een glazen schuifwand van ForaVida

Hoge kwaliteit
Laagste prijs garantie
Uitgebreid assortiment
1- tot 7-railsysteem
Deuren van 82 en 98 cm
Verkrijgbaar in 13 hoogtematen
Veel extra opties
Snelle en gratis levering
De beste klantenservice
6-rail glasschuifwand
Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen heeft een glasschuifwand een zeer luxe uitstraling.

Materiaal van de glazen schuifwand

Onze glasschuifwanden zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, voorzien van een poedercoating in de kleur antraciet, mat zwart of crèmewit. De onderrail is zilver (bij kleur antraciet en crèmewit) of zwart geanodiseerd (bij de kleur mat zwart), en hierdoor zeer duurzaam.

Het glas van de glazen schuifdeuren is van zeer hoge kwaliteit en mooi helder. Het geharde glas is erg sterk en veilig. Gehard glas is enorm sterk en kan zelfs een klap met een hamer weerstaan!

De glasplaten zijn 10 mm dik en hebben gepolijste randen als afwerking. Het glasprofiel is voorzien van dubbele wielen en afdekkapjes aan de zijkant. Dankzij standaard 5 jaar garantie, kun jij zorgeloos genieten van jouw glazen schuifwand.

Alle voordelen op een rij

Beste kwaliteit

Topkwaliteit aluminium en extra helder glas. Standaard met 5 jaar garantie om zorgeloos te genieten!

Doe-het-zelf

Dankzij ons eenvoudige systeem en onze uitgebreide handleiding monteer je de glazen schuifwand eenvoudig zelf.

Mooie showroom

Ervaar de kwaliteit in onze uitgebreide showroom. Voor vrijblijvend advies kun je terecht bij onze verkoopmedewerkers.

Beste bescherming

Alle aluminium onderdelen worden verpakt in dozen en volledig voorbereid voor montage. Optimale bescherming en extra gemak met de montage!

Gratis levering 
& retour

Wij leveren in heel Nederland en België gratis. Ook het retour halen is geheel kosteloos!

Modulair systeem

We hebben onze glazen schuifwanden zo ontwikkeld dat alle accessoires ook later nog geplaatst kunnen worden.

Accessoires voor glazen schuifwanden

Een glazen schuifwand is met diverse accessoires uit te breiden. Voor de montage aan de zijkant van een terrasoverkapping is een glazen zijspie nodig, en verder kun je kiezen uit diverse accessoires zoals glasopvang, plakgrepen, deurgrepen, tocht-/sierstrippen, meenemers en funderingen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden, alle accessoires kun je bekijken in onze webwinkel.

Nieuw in ons assortiment: tochtstrippen XL en sierstrippen XL. Door de bredere omlijsting maak je eenvoudig een steel look glazen schuifwand!

deurgreep glazen schuifwand
Deurgrepen

Met een deurgreep kun je de glazen schuifdeuren eenvoudig bedienen, zonder vlekken op het glas te krijgen. De deurgreep is geschikt voor alle glazen schuifwanden met glas van 10 mm dik.

Tochtstrippen

De tochtstrippen worden gebruikt om de ruimte tussen de overlappingen van de glazen schuifdeuren af te dichten. Hierdoor blijft wind, regen en ongedierte buiten je overkapping.

Meenemers glazen schuifwand
Meenemers

Uniek in onze prijsklasse zijn de meenemers. Hiermee duw en trek je alle schuifdeuren met slechts één deurgreep. Ideaal voor extra gebruiksgemak en comfort.

Lengtematen van de glazen schuifwand

Een glazen schuifpui is in diverse afmetingen te bestellen. Onze glazen schuifdeuren hebben een breedte van 82 en 98 centimeter, waardoor je altijd een glazen schuifwand kunt bestellen met de ideale overlapping. De lengte van een railsysteem is afhankelijk van het aantal sporen en de breedte van de glasplaten. De railsystemen hebben de volgende lengtematen:

 • 1-rail met een totale lengte van 1960mm (1 glazen schuifdeur)
 • 2-rail met een totale lengte van 1960mm (2 glazen schuifdeuren)
 • 3-rail met een totale lengte van 2460 of 2940mm (3 glazen schuifdeuren)
 • 4-rail met een totale lengte van 3280 of 3920mm (4 glazen schuifdeuren)
 • 5-rail met een totale lengte van 4100 of 4900mm (5 glazen schuifdeuren)
 • 6-rail met een totale lengte van 5880mm (6 glazen schuifdeuren)
 • 7-rail met een totale lengte van 6860mm (7 glazen schuifdeuren)
lengte van de glazen schuifpui

Overlapping van de glazen schuifdeuren

Afhankelijk van de lengte van de glazen schuifwand zullen de glasplaten elkaar enigszins overlappen. Wij adviseren om een minimale overlap van 15 mm aan te houden om wind en regen volledig buiten te houden. Om de overlap van jouw glazen schuifpui te berekenen ga je als volgt te werk:

 1. Meet de afstand waar de glazen schuifwand tussen moet komen, bijvoorbeeld 3830 mm.
 2. Kies een railsysteem dat breder is dan de afstand in stap 1, in dit geval kiezen we een 4-rail met een lengte van 3920 mm.
 3. Verminder deze lengte met de afstand die in stap 1 gemeten is: 3920 mm – 3830 mm = 90 mm.
 4. Deel deze uitkomst door het aantal overlappingen: 90 mm : 3 = 30 mm (het aantal overlappingen vindt u door het aantal glasplaten te verminderen met 1, in dit geval 4 – 1 = 3).
 5. In dit voorbeeld is de overlapping van de glazen schuifdeuren dus 30 mm.

Hoogtematen van de glazen schuifwand

Een glasschuifwand is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Hierbij spreekt men van werkhoogte. Bij de werkhoogte gaat het om de maat van het complete systeem; van onderkant rail tot de bovenkant van de bovengeleider. De glasplaten van de glazen schuifwand zijn altijd 100 mm korter dan de werkhoogte. In de werkhoogte is een marge van 30 mm waarin geplaatst kan worden.

In onze webwinkel vindt je de precieze hoogte- en inbouwmaten welke beschikbaar zijn.

glasschuifwand werkhoogte

Veelgestelde vragen over glazen schuifwanden

Wat kost een glazen schuifwand?

Een glazen schuifwand is verkrijgbaar vanaf €199,- voor een 1-railsysteem. Het 7-railsysteem is de langste glazen schuifwand, met een prijs van €1.399,-. Alle prijzen kun je zelf uitrekenen in onze webwinkel. Bestel eenvoudig een glaswand voor je overkapping.

Hoe dik is het glas van een glazen schuifdeur?

Het glas van de glazen schuifpui is 10 mm dik. De glasplaten zijn voorzien van gepolijste randen voor een extra mooie afwerking. Al onze accessoires zijn afgestemd op het glas van 10 mm dik.

Zijn de glasplaten veilig?

De glazen schuifdeuren zijn gemaakt van veiligheidsglas. Hierbij gaat het om de versie welke gehard glas heet. Deze breekt bij breuk in duizenden kleine, niet scherpe stukjes. Behalve dat het enorm sterk is, hoef je je dus ook geen zorgen te maken als er ooit een glasplaat kapot gaat.

Kan ik de glasschuifwand laten monteren?

Een glazen schuifwand door ons laten monteren is alleen mogelijk indien je ook een terrasoverkapping bij ons gekocht hebt. Heb je een overkapping van een ander bedrijf of bijvoorbeeld een houten overkapping, dan kunnen wij de montage niet verzorgen. De montage wordt echter door 95% van onze klanten zelf gedaan. Bekijk hier de montagehandleiding van onze glazen schuifwand.

Kan ik de onderrail in het terras laten verzinken?

Het is mogelijk om de onderrail van de glasschuifwand te laten verzinken in het terras, echter moet je dan wel zorgen dat de afwateringsgaten, welke aan de buitenkant van de rail zitten, vrij blijven. Het water moet namelijk nog weg kunnen lopen uit de rail.

Welke afmeting hebben de glazen schuifdeuren?

De glazen schuifdeuren van de glazen schuifpui zijn verkrijgbaar in breedtematen van 820 en 980 mm. Je kunt kiezen uit 13 hoogtematen. Het glas is altijd 100 mm kleiner dan de werkhoogte zoals vermeld bij het product.

Deel