Terrasoverkapping van ForaVida

De terrasoverkapping is de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is natuurlijk ook niet gek. Een overkapping is een mooie en luxe aanvulling op je tuin, waardoor je het grootste deel van het jaar van je tuin kunt genieten.

Onze terrasoverkappingen zijn uit te breiden met verschillende accessoires, zodat je zelfs eenvoudig een tuinkamer kunt realiseren. Denk bijvoorbeeld aan glazen schuifwanden en/of een aluminium zijwand.

Sfeervolle terrasoverkapping

Kies voor een terrasoverkapping van ForaVida

Hoge kwaliteit
Laagste prijs garantie
Uitgebreid assortiment
Direct van de fabrikant
Polycarbonaat of glazen dak
Tot 4 meter diep, oneindig breed
Iedere maat realiseerbaar
Snelle en gratis levering
De beste klantenservice
terrasoverkapping met aluminium zijwand
Maak je overkapping zo luxe als je zelf wilt, zoals ingebouwde ledverlichting!

Mogelijkheden van onze overkappingen

Onze terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in de kleuren antraciet en crèmewit, met verschillende overzetkappen (halfrond, vlak of klassiek) en met een polycarbonaat of glazen dak. Qua formaat heb je ook een ruime keuze: de overkappingen zijn verkrijgbaar vanaf 3,06 meter breed en kunnen oneindig aan elkaar gekoppeld worden. Hier is geen limiet aan, al hanteren wij standaard een maximale breedte van 12,06 meter.

De diepte begint met 2,5 meter en gaat in stappen van een halve meter tot maximaal 4,0 meter diep. Met onze extra verstevigde goot is ook nog eens een vrije overspanning van maximaal 6,06 x 3,0 meter haalbaar (polycarbonaat, bij glas maximaal 6,06 x 2,5 meter).

Alle voordelen op een rij

Beste kwaliteit

Door onze eigen ontwikkeling en productie garanderen wij de beste kwaliteit terrasoverkappingen, met standaard 5 jaar garantie!

Doe-het-zelf

Dankzij ons eenvoudige systeem en uitgebreide handleiding monteert 85% van onze klanten de terrasoverkapping zelf!

Mooie showroom

Ervaar de kwaliteit in onze uitge- breide showroom. Voor vrijblijvend advies kunt u terecht bij onze verkoopmedewerkers.

Gratis levering 
& retour

Wij leveren in heel Nederland en België gratis. Ook het retour halen is geheel kosteloos!

Beste bescherming

Alle onderdelen worden verpakt in dozen en volledig voorbereid voor montage. Optimale bescherming en extra gemak met de montage!

Modulair systeem

We hebben onze terrasoverkappingen zo ontwikkeld dat alle accessoires ook later nog geplaatst kunnen worden.

Met waterafvoer

Regenwater wordt via de goot afgevoerd via een geïntegreerde hemelwaterafvoer in de palen van de overkapping.

Vergunningvrij

Een terrasoverkapping mag in de meeste gevallen vergunningvrij geplaatst worden. Dus geen gedoe bij uw gemeente.

Voorkant van de terrasoverkapping

Voor de voorzijde van de terrasoverkapping kun je kiezen uit een open voorzijde, het gebruik van schoren of een voorzijde met een glazen schuifwand. Als je voor een open voorzijde kiest, kun je de overkapping een klassiek uitstraling geven door te kiezen voor schoren. De schoren worden bevestigd aan de staanders en zijn erg populair bij landelijke woningen.

overkapping met open voorkant
Voorkant open

Standaard is de voorkant van de terrasoverkapping open. Het is later altijd mogelijk om schoren aan de staanders te bevestigen, of een glazen schuifwand te plaatsen.

terrasoverkapping met schoren
Een schoor per staander

Schoren zorgen voor een landelijke uitstraling van de terrasoverkapping. Bij één schoor per staander worden de staanders op de hoek geplaatst en wordt de schoor aan de binnenzijde geplaatst.

terrasoverkapping met 4 schoren
Twee schoren per staander

Je kunt ook kiezen voor twee schoren per staander. De staanders worden naar binnen geplaatst en de schoren worden aan beide kanten van de staander geplaatst voor een echte klassieke uitstraling.

glazen schuifwand overkapping

Glazen schuifwand

Een andere mogelijkheid voor de voorzijde van je terrasoverkapping
is een glazen schuifwand. Met een glazen schuifwand creëer je een luxe tuinkamer. De glazen schuifwand geeft een mooie uitstraling en is uit te breiden met verschillende accessoires.

Zet de schuifwand open om van de frisse buitenlucht te genieten, of houd de schuifwand juist dicht om kou of hitte buiten te houden. Zo geniet je in alle omstandigheden optimaal van je overkapping.

Dakbedekking van de overkapping

Onze terrasoverkappingen kunnen worden uitgevoerd met een polycarbonaat of een glazen dak. Bij het polycarbonaat is keuze uit twee soorten: helder en melkwit. Afhankelijk van het soort dakbedekking komt er meer of minder warmte/licht door de overkapping.

overkapping melkwit polycarbonaat
Melkwit polycarbonaat

16mm dik met X-structuur
Dubbele UV-coating
Lichttransmissie 47%
Warmtetransmissie 44%
980mm brede panelen
Populairste keuze bij veel zon

overkapping helder polycarbonaat
Helder polycarbonaat

16mm dik met X-structuur
Dubbele UV-coating
Lichttransmissie 55%
Warmtetransmissie 54%
980mm brede panelen
Populairste keuze bij tuin op noorden

overkapping glas
Glazen dak

9,14mm dik 44.3 glas
Gelaagd en gehard
Lichttransmissie 89%
Warmtetransmissie 80%
980mm brede panelen
Kies voor extra luxe

Is een vergunning nodig voor een terrasoverkapping?

In Nederland mag een terrasoverkapping vrijwel altijd vergunningvrij worden gebouwd. Er zijn echter een klein aantal uitzonderingen waar je rekening mee kunt houden. Een vergunning of meldingsplicht voor een overkapping is wel nodig indien de overkapping:

  • groter is dan 30 vierkante meter;
  • meer dan 50% van het tuinoppervlakte beslaat;
  • als hoofdwoning wordt gebruikt.

Ook is het verstandig om rekening te houden met de hoogte en de plaats waar de terrasoverkapping komt te staan. Is de overkapping vanaf de straat zichtbaar, informeer dan bij de gemeente. Ook raden wij aan om de hoogte van de overkapping niet boven drie meter uit te laten komen. Dit is namelijk bij de meeste vergunningsaanvragen de maximale hoogtemaat.

vergunning overkapping

Zijkant van de terrasoverkapping

Voor de zijkanten van de terrasoverkapping zijn verschillende opties. Je kunt jouw terrasoverkapping zelf vormgeven. Zo kun je bijvoorbeeld aan de rechter zijkant een zijspie met polycarbonaat plaatsen, omdat de overkapping daar aan een schutting grenst, en aan de linkerkant een glazen schuifwand, die je bij mooi weer open kunt zetten. De verschillende zijkanten zijn te combineren met alle verschillende voorzijdes van de terrasoverkappingen. Bij het samenstellen van de terrasoverkapping kies je bij elke zijkant voor één van de volgende opties:

zijkant van de overkapping open
Zijkant open

De zijkant van de terrasoverkapping is standaard open. Je kunt eventueel de zijkant met verschillende opties (gedeeltelijk) dichtmaken. 

terrasoverkapping met zijspie van polycarbonaat
Zijspie met polycarbonaat

De zijspie met polycarbonaat wordt gebruikt om het schuine gedeelte van de terrasoverkapping dicht te maken tegen invallende regen en wind. De hoogste kant is maximaal 98 centimeter hoog.

overkapping met zijwand van aluminium
Zijwand met aluminium panelen

De zijwand met aluminium panelen is erg populair om de zijkant van de terrasoverkapping volledig dicht te maken. De luxe aluminium panelen komen tot een hoogte van 2 meter, de ruimte erboven wordt afgewerkt met behulp van een zijspie met polycarbonaat.

terrasoverkapping met zijwand van polycarbonaat
Zijwand met polycarbonaat

De zijwand met polycarbonaat is een stevige wand van dezelfde materialen als het dak van de overkapping. Zo behoud je dezelfde uitstraling aan zijkant van de terrasoverkapping.

overkapping met 8 graden spie
8 graden spie

De 8 graden spie is voorzien van glas en wordt vaak gebruikt voor het plaatsen van glazen schuifwanden aan de zijkant. De 8 graden spie kan alleen geplaatst worden in terrasoverkappingen van ForaVida met een standaard diepte.

terrasoverkapping met glazen schuifpui
Glazen schuifwand

Windvrij genieten maar op warme dagen toch heerlijk door kunnen luchten? Kies dan voor de luxe van een glazen schuifwand. De glazen schuifwand is uit te breiden met verschillende accessoires. Voor het dichtmaken van het schuine gedeelte wordt een 8 graden spie gebruikt.

Veelgestelde vragen over terrasoverkappingen

Van welk merk is jullie terrasoverkapping?

Wij ontwerpen en produceren alle terrasoverkappingen en glazen schuifwanden zelf. Ook de bijbehorende accessoires produceren en ontwikkelen wij zelf. Doordat wij direct vanuit de fabriek naar de eindgebruiker leveren, hebben wij de beste prijs/kwaliteitsverhouding van Nederland.

Hoeveel kost een overkapping?

Een terrasoverkapping is verkrijgbaar vanaf €849,00 in de maat 3,06 x 2,5 meter. Bereken uw prijs simpel en snel in onze webwinkel of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wat is de levertijd?

De levertijd zonder montage is twee weken. Door de drukte kan de levertijd in bepaalde periodes langer zijn dan gebruikelijk. De actuele levertijd kun je altijd zien in de winkelmand.

Kan ik de terrasoverkapping laten monteren?

Ja, dit is mogelijk. Wij werken met onze eigen montageteams. Voor een exacte prijsopgave kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. 90% van onze klanten monteert de overkapping zelf met behulp van onze montagehandleiding.

Hoelang bieden jullie garantie?

Wij bieden op alle producten minimaal 5 jaar garantie op fabricagefouten. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie. Hier vind je onze garantiebepaling waarin uitgebreid wordt beschreven hoe je aanspraak kunt maken op deze garantie en welke uitzonderingen er van toepassing zijn.

Hoe lang zijn de staanders?

De staanders zijn 110 x 110 mm en hebben een lengte van 2500 mm. Deze zijn naar wens korter te maken. Staanders van 3000 mm zijn tegen meerprijs te bestellen bij het samenstellen van de terrasoverkapping.

Kan ik op het dak van de overkapping lopen?

Het is mogelijk om op het dak van de terrasoverkapping te lopen, bijvoorbeeld voor het schilderen van de kozijnen of het wassen van de ramen. Het is af te raden om op het polycarbonaat of glas te lopen, dit is hier niet voor ontworpen. Je kunt wel over de tussenliggers lopen. Om dit makkelijker te maken, raden wij aan een steigerplank over de liggers te leggen met een rubberen matje ertussen. Hierdoor kun je makkelijk op en neer lopen om bijvoorbeeld de dakplaten van de overkapping of de ramen van de bovenverdieping te wassen.

Van welke materialen worden de terrasoverkappingen gemaakt?

Wij verkopen alleen aluminium terrasoverkappingen. Aluminium zorgt voor een moderne uitstraling. Het materiaal is natuurlijk een erg belangrijk onderdeel van de terrasoverkapping.

Onze terrasoverkappingen worden gemaakt van het extra sterke 6063-T6 aluminium. Deze legering is 40% sterker dan de veelgebruikte 6063-T5 legering voor overkappingen.

Naast het extra sterke aluminium gebruiken wij een stalen balk van verenstaal in de goot, om zo tot wel 6,06 x 3,0 meter breed op twee palen te kunnen plaatsen. Het dak kan tot een meter verse sneeuw dragen!
Behalve aluminium bestaat een terrasoverkapping nog uit andere onderdelen en materialen. Het polycarbonaat en glas zijn het belangrijkste.

Het polycarbonaat van Lexan wordt geproduceerd in Zwitserland. Dankzij de X-structuur en extra zware kwaliteit van 2,6kg per vierkante meter, kan het zelfs extreme hagel weerstaan. Daarnaast is er een dubbele UV-coating, waardoor de platen niet verkleuren. De fabrikant biedt daarnaast maar liefst 10 jaar garantie!

Voor een terrasoverkapping met glazen dak in een standaard afmeting gebruiken wij 44.3 gelaagd en gehard glas van 980 mm breed. Bij een maatwerk glazen dak gebruiken wij 44.2 gelaagd glas, waarbij de breedte van de glasplaat afhankelijk is van de breedte van de overkapping.

Hoeveel graden is het afschot?

Onze overkappingen zijn ontworpen om op 8 graden te plaatsen. Alle profielen zijn hier dus ook op aangepast, waardoor deze niet meer op elkaar aan zouden sluiten als je de overkapping op een ander afschot zou monteren. Hierdoor zal er extra kitwerk nodig zijn en sluit niet alles netjes aan.

Bekijk de exacte afmetingen.

Deel