Terrasoverkapping

De terrasoverkapping heeft de laatste jaren snel aan populariteit gewonnen. En dat is natuurlijk ook niet gek. Het is een mooie, luxe aanvulling op uw huis en zorgt ervoor dat u het hele jaar kunt genieten van uw tuin. Met de verschillende accessoires, zoals een glazen schuifwand, geniet u alle seizoenen van uw tuin.

Waarom u kiest voor een overkapping van ForaVida:

 • Hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
 • Uitstekende service
 • Uitgebreid assortiment
 • Klantenservice makkelijk te bereiken
 • Geniet het hele jaar door van uw tuin
 • Vergroot uw woon- en leefruimte
 • Meerwaarde woning groter dan kosten aanschaf

Alle voordelen op een rij

Beste kwaliteit

Door onze eigen ontwikkeling en productie garanderen wij de beste kwaliteit terrasoverkappingen, met standaard 5 jaar garantie!

Doe-het-zelf

Dankzij ons eenvoudige systeem en uitgebreide handleiding monteert 85% van onze klanten de terrasoverkapping zelf!

Mooie showroom

Ervaar de kwaliteit in onze uitge- breide showroom. Voor vrijblijvend advies kunt u terecht bij onze verkoopmedewerkers.

Gratis levering
& retour

Wij leveren in heel Nederland en België gratis. Ook het retour halen is geheel kosteloos!

Beste bescherming

Alle onderdelen worden verpakt in dozen en volledig voorbereid voor montage. Optimale bescherming en extra gemak met de montage!

Modulair systeem

We hebben onze terrasoverkappingen zo ontwikkeld dat alle accessoires ook later nog geplaatst kunnen worden.

Met waterafvoer

Regenwater wordt via de goot afgevoerd via een geïntegreerde hemelwaterafvoer in de palen van de overkapping.

Vergunningvrij

Een terrasoverkapping mag in de meeste gevallen vergunningvrij geplaatst worden. Dus geen gedoe bij uw gemeente.

Geniet het hele jaar door van uw tuin

Mogelijkheden bij onze terrasoverkappingen

Onze terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en met diverse soorten dakbedekking. Ook qua afmeting heeft u een ruime keuze; de overkappingen zijn verkrijgbaar vanaf 3,06 meter breed en kunnen oneindig aan elkaar gekoppeld worden. Hier is geen limiet aan, al hanteren wij standaard een maximale breedte van 12,06 meter.

De diepte begint met 2,5 meter en gaat in stappen van een halve meter tot maximaal 4,0 meter diep. Met onze extra verstevigde goot is ook nog eens een vrije overspanning van maximaal 6,06 x 3,0 meter haalbaar (po- lycarbonaat, bij glas maximaal 6,06 x 2,5 meter).

Kleuren

Wij verkopen onze terrasoverkappingen in de kleuren antraciet en crèmewit. Daarnaast zijn alle bijbehorende accessoires ook in dezelfde kleuren verkrijgbaar.

Antraciet (RAL7016S)

Antraciet, veruit de populairste kleur voor terrasoverkappingen. De structuur geeft een luxe afwerking. De kleur antraciet kan toegepast worden bij vrijwel elk type woning.

Crèmewit (RAL9001)

Crèmewit, een gladde poedercoating welke een mooi effect geeft aan de terrasoverkapping. Erg populair bij klassieke woningen en boerderijen. Deze kleur wordt meestal met de klassieke sierkap gecombineerd.

De voorkant van de terrasoverkapping

Voor de voorzijde van uw terrasoverkapping kunt u kiezen uit een open voorzijde, of een voorzijde met een glazen schuifwand. Als u voor een open voorzijde kiest, kunt u de overkapping verfraaien door te kiezen voor schoren. De schoren worden bevestigd aan de staanders en geven de overkapping een extra landelijke uitstraling.

Voorkant open

Standaard is de voorkant van de terrasoverkapping open. Het is later altijd mogelijk om schoren aan de staanders te bevestigen, of een glazen schuifwand te plaatsen.

Een schoor per staander

Schoren zorgen voor een landelijke uitstraling van de terrasoverkapping. Bij één schoor per staander worden de staanders op de hoek geplaatst, en wordt de schoor aan de binnenzijde geplaatst.

Twee schoren per staander

Om de terrasoverkapping een nog landelijkere uitstraling te geven kunt u ook kiezen voor twee schoren per staander. De staanders worden naar binnen geplaatst en worden de schoren aan beide kanten van de staander geplaatst.

Glazen schuifwand

Een andere mogelijkheid voor de voorzijde van uw terrasoverkapping
is een glazen schuifwand. Met een glazen schuifwand creëert u een tuinkamer. De glazen schuifwand geeft een zeer luxe uitstraling en is uit te breiden met verschillende accessoires.

Zet de schuifwand open om van de frisse buitenlucht te genieten, of houd de schuifwand juist dicht om koude of hitte buiten te houden. Zo geniet u in alle omstandigheden optimaal van uw terrasoverkapping.

Dakbedekking voor de overkapping

Onze terrasoverkappingen kunnen worden uitgevoerd met een polycarbonaat of een glazen dak. Bij het polycarbonaat heeft u keuze uit twee soorten; helder en melkwit. Afhankelijk van het soort dakbedekking komt er meer of minder warmte/licht door de overkapping.

overkapping melkwit polycarbonaat

Melkwit polycarbonaat

 • 16mm dik met X-Structuur
 • Dubbele UV-Coating
 • Lichttransmissie 47%
 • Warmtetransmissie 44%
 • 980mm brede panelen
 • Populairste keuze bij veel zon
overkapping helder polycarbonaat

Helder polycarbonaat

 • 16mm dik met X-Structuur
 • Dubbele UV-Coating
 • Lichttransmissie 55%
 • Warmtetransmissie 54%
 • 980mm brede panelen
 • Populairste keuze bij tuin op noorden
overkapping glas

Helder glas

 • 9,14mm dik 44.3 glas
 • Gelaagd en gehard
 • Lichttransmissie 89%
 • Warmtetransmissie 80%
 • 980mm brede panelen
 • Kies voor extra luxe

Betaalbaar buiten leven

de zijkanten van de terrasoverkapping

Voor de zijkanten van uw terrasoverkapping zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Een terrasoverkapping kan aan beide kanten een andere invulling hebben. Zo kunt aan de rechterzijkant een zijspie met polycarbonaat plaatsen, omdat de overkapping daar aan een schutting grenst en aan de linkerkant een glazen schuifwand, die u bij mooi weer open kunt zetten. De verschillende zijkanten zijn te combineren met alle verschillende voorzijdes van de terrasoverkappingen. Bij het samenstellen van uw terrasoverkapping kiest u bij elke zijkant voor één van de volgende opties:

Zijkant open

Standaard is de zijkant van de terrasoverkapping open. U kunt de zijkant met diverse accessoires (gedeeltelijk) dichtmaken.

Zijspie met polycarbonaat

De zijspie met polycarbonaat wordt gebruikt om het schuine gedeelte van de terrasoverkapping dicht te maken, bijvoorbeeld bij een schutting
of muur. Hiermee houdt u inslaande regen en wind tegen.

Zijwand van
aluminium panelen

De zijwand van aluminium panelen zorgt voor een zeer luxe afwerking aan de zijkant van de terrasoverkapping. De wand wordt altijd gecom- bineerd met een zijspie met polycarbonaat.

Zijwand
met polycarbonaat

De zijwand met polycarbonaat wordt gebruikt om de zijkant van de terrasoverkapping hele- maal dicht te maken, in dezelfde stijl als het dak van de terrasoverkapping.

8 graden spie
met glas

De zijspie met glas is gemaakt van een alumi- nium kozijn en wordt standaard geleverd als puntspie met een hoek van 8 graden.

Glazen schuifwand

Wilt u de zijkant dicht hebben, maar ook de mogelijkheid deze open te kunnen zetten? Kies dan voor een glazen schuifwand aan de zijkant. Deze wordt altijd gecombineerd met de 8 graden spie

terrasoverkapping: heeft u een vergunning nodig?

In Nederland mag een terrasoverkapping vrijwel altijd vergunningvrij worden gebouwd. Er zijn echter een klein aantal uitzonderingen waar u rekening mee kunt houden. Een vergunning of meldingsplicht voor een overkapping is wel nodig indien de overkapping:

 • Groter is dan 30 vierkante meter
 • Meer dan 50% van het tuinoppervlakte beslaat
 • Als hoofdwoning wordt gebruikt

Ook is het verstandig om rekening te houden met de hoogte en de plaats waar de terrasoverkap- ping komt te staan. Is de terrasoverkapping vanaf de straat zichtbaar, informeer dan bij uw ge- meente. Ook raden wij aan om de hoogte van de overkapping niet boven drie meter uit te laten komen. Dit is namelijk bij de meeste vergunningsaanvragen de maximale hoogtemaat.

vergunning overkapping

Stijlen voor de terrasoverkapping

Op de goot van uw terrasoverkapping komt een sierkap, waarmee u de uitstraling van de terrasoverkapping kunt aanpassen. U heeft keuze uit drie verschillende sierkappen. Elke sierkap geeft zijn eigen unieke uitstraling aan de terrasoverkapping. Bij het samenstellen van uw terrasoverkapping kiest u voor de sierkap van uw voorkeur.

Vlakke sierkap

De vlakke sierkap geeft de terrasoverkapping een zeer moderne uitstraling. 

Klassieke sierkap

De klassieke sierkap geeft een karakteristieke uitstraling aan de overkapping.

Halfronde sierkap

De halfronde sierkap is ook modern, maar breekt het strakke design meer dan de vlakke sierkap.

Wij gaan voor 100% tevreden klanten!

Veelgestelde vragen over terrasoverkappingen

Wij ontwerpen en produceren alle terrasoverkappingen en glazen schuifwanden zelf. Ook de bijbehorende accessoires produceren en ontwikkelen wij zelf. Doordat wij direct vanuit de fabriek naar de eindgebruiker leveren, hebben wij de beste prijs/kwaliteitsverhouding van Nederland.

Een terrasoverkapping is verkrijgbaar vanaf €849,00 in de maat 3,06 x 2,5 meter. Bereken uw prijs simpel en snel in onze webwinkel of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wij bieden op alle producten minimaal 5 jaar garantie op fabricagefouten. Hier vindt u onze garantiebepaling waarin uitgebreid wordt beschreven hoe u aanspraak kunt maken op deze garantie en welke uitzonderingen er van toepassing zijn.

Wij streven naar een levertijd van maximaal 2 tot 3 weken. Door de drukte kan de levertijd in bepaalde periodes langer zijn dan gebruikelijk. Bent u erg afhankelijk van de levertijd, informeer dan vooraf naar de huidige levertijd.

Meestal is een vergunning niet nodig. Maar er zijn uitzonderingen. Wij hebben alles uitgezocht over vergunningvrij een overkapping plaatsen.

De staanders zijn 110x110mm en hebben een lengte van 2500mm. Deze zijn naar wens korter te maken. Staanders langer dan 2500mm zijn momenteel niet verkrijgbaar.

Het is mogelijk om op het dak van de terrasoverkapping te lopen, bijvoorbeeld voor het schilderen van de kozijnen of het wassen van de ramen.

Het is af te raden om op het polycarbonaat of glas te lopen, dit is hier niet voor ontworpen. U kunt wel over de tussenliggers lopen. Om dit gemakkelijker te maken raden wij aan een steigerplank over de liggers te leggen met een rubberen matje ertussen. Hierdoor kunt u makkelijk op en neer lopen om bijvoorbeeld de dakplaten van uw terrasoverkapping of de ramen van uw bovenverdieping te wassen.

Onze overkappingen zijn ontworpen om op 8 graden te plaatsen. Alle profielen zijn hier dus ook op aangepast, waardoor deze niet meer op elkaar aan zouden sluiten als u de overkapping op een ander afschot zou monteren.

Dankzij ons modulaire systeem zijn alle accessoires achteraf te plaatsen. Hierbij is één uitzondering: de ledverlichting. In theorie is het mogelijk, maar in de praktijk blijkt het zeer moeilijk achteraf te plaatsen. Wij raden dit dan ook af.

Wij verkopen alleen aluminium terrasoverkappingen. Aluminium zorgt voor een moderne uitstraling. Het materiaal is natuurlijk een erg belangrijk onderdeel van de terrasoverkapping.

Onze terrasoverkappingen worden gemaakt van het extra sterke 6063-T6 aluminium. Deze legering is 40% sterker dan het veelgebruikte 6063-T5 legering voor overkappingen.

Naast het extra sterke aluminium gebruiken wij een stalen balk van verenstaal in de goot, om zo tot wel 6,06 x 3,0 meter breed op twee palen te kunnen plaatsen. Daarnaast kan het dak tot een meter verse sneeuw weerstaan!

Behalve aluminium bestaat een terrasoverkapping nog uit andere onderdelen en materialen. Het polycarbonaat en glas zijn het belangrijkste.

Ons polycarbonaat van Lexan wordt geproduceerd in Zwitserland. Dankzij de X-structuur en extra zware kwaliteit van 2,6kg per vierkante meter, kan het zelf extreme hagel weerstaan. Daarnaast is er een dubbele UV-coating, waardoor de platen niet verkleuren. De fabrikant biedt daarnaast zelfs 10 jaar garantie!

Voor een terrasoverkapping met glazen dak in een standaard afmeting gebruiken wij 44.3 gelaagd en gehard glas van 980mm breed. Bij een maatwerk glazen dak gebruiken wij 44.2 gelaagd glas, waarbij de breedte van de glasplaat afhankelijk is van de breedte van de overkapping.

Bewaar & Deel Winkelmand
Jouw winkelmand wordt bewaard en je kunt deze altijd terugvinden via een link. Deze kun je voor jezelf bewaren of met iemand delen.
Back Bewaar & Deel Winkelmand
Jouw winkelmand wordt bewaard en je kunt deze altijd terugvinden via een link. Deze kun je voor jezelf bewaren of met iemand delen.
Your cart email sent successfully :)