Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 | Showroom Venlo 7 dagen per week geopend

Serre aanbouw kosten: overzichtelijk en voordelig

Ben je op zoek naar extra leefruimte in je huis? Overweeg dan een serre aanbouw! Een serre aanbouw biedt namelijk tal van voordelen. In dit artikel bespreken we niet alleen dit precies is en de verschillende soorten die er zijn; we gaan ook dieper in op de factoren die de kosten van een serre aanbouw beïnvloeden en geven tips om te besparen. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken en genieten van je nieuwe buitenruimte zonder dat de kosten sterk oplopen.

Tuinkamer kopen serre aanbouw

Wat is een serre aanbouw?

Een serre aanbouw is een uitbreiding van je huis die veel natuurlijk licht binnenlaat en daardoor een ruimte creëert die vaak wordt gebruikt als extra woon- of eetkamer, maar ook als werkruimte of speelkamer kan dienen. De serre aanbouw is een fantastische manier om van de buitenruimte te genieten zonder blootgesteld te worden aan de elementen. Het is een geweldige manier om het hele jaar door van je tuin te genieten, ongeacht het weer.

Een serre aanbouw kan op verschillende manieren worden gebouwd en kan worden aangepast aan je specifieke wensen en behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een serre met glazen schuifdeuren naar je tuin, of een serre met een glazen dak voor extra lichtinval. Er zijn talloze mogelijkheden om je serre aanbouw helemaal naar eigen smaak te ontwerpen.

De voordelen van een serre aanbouw

Een serre aanbouw heeft veel voordelen, waaronder:

 • Meer leefruimte: Een serre aanbouw biedt extra leefruimte en kan dienen als een verlengstuk van je huis.
 • Toename van de waarde van uw huis: Een serre aanbouw verhoogt doorgaans de verkoopwaarde van uw huis, wat het een waardevolle investering maakt.
 • Verbeterde energie-efficiëntie: Doordat serres over het algemeen veel glas bevatten, wordt de natuurlijke lichtinval versterkt en kan de zon de kamer verwarmen. Hierdoor kan er worden bespaard op energiekosten.
 • Esthetisch aantrekkelijk: Een serre aanbouw voegt vaak een extra dimensie toe aan je huis en kan zodoende een verbeterde esthetiek bieden.

Verschillende soorten serre aanbouw

Er zijn verschillende soorten serre aanbouw om uit te kiezen, waaronder:

Geïsoleerde serre: zoals:

 • Victoriaanse serres: Dit type serre heeft vaak een gebogen glazen dak en prachtige houten raamkozijnen. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een traditionele uitstraling.
 • P- en L-vormige serres: Deze modellen zijn ontworpen om langs twee of zelfs drie muren te gaan, zodat er meer ruimte wordt gecreëerd. Dit maakt ze ideaal voor grotere gezinnen of mensen die extra ruimte nodig hebben.
 • Glas-in-lood serres: Dit type serre heeft unieke glas-in-loodramen, waardoor er een charmante en unieke sfeer ontstaat. Het is een geweldige manier om uw serre aanbouw een persoonlijke touch te geven.

Niet-geïsoleerde serre

Onze serres zijn niet geïsoleerd. Dit brengt vooral een flinke kostenbesparing, maar biedt wel veel van de voordelen die je ook bij een geïsoleerde serre hebt. Alleen in een koude winter zul je minder lang buiten kunnen zitten in je serre aanbouw.

Ongeacht welk type serre je kiest, het is belangrijk om het ontwerp zorgvuldig te overwegen en ervoor te zorgen dat het past bij je huis en levensstijl. Een serre aanbouw kan een geweldige manier zijn om je huis te verbeteren en de woonruimte te vergroten.

Factoren die de kosten van een serre aanbouw beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een serre aanbouw kunnen beïnvloeden. Het is belangrijk om deze factoren te begrijpen, zodat je een goede beslissing kunt maken.

Materiaalkeuze

Bij het kiezen van materialen voor je serre aanbouw heb je meerdere opties. Hout is een duurzame en aantrekkelijke optie, maar heeft wel meer onderhoud nodig dan andere materialen. Aluminium is vaak een goedkopere optie, maar vergt minder onderhoud en heeft een langere levensduur.

Wanneer je voor hout kiest, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten hout zijn die je kunt gebruiken voor de serre. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hardhout zoals teak, meranti of eikenhout. Deze houtsoorten zijn duurzaam en hebben een mooie uitstraling. Daarnaast zijn er ook zachthout soorten zoals grenen, vuren en lariks. Deze houtsoorten zijn goedkoper, maar minder duurzaam en hebben meer onderhoud nodig.

Als je voor aluminium kiest, dan heb je een materiaal dat sterk en duurzaam is. Aluminium is namelijk bestand tegen corrosie en roestvorming. Ook is aluminium licht van gewicht, waardoor het makkelijk te installeren is.

Afmetingen en vorm

De afmetingen en vorm van je serre aanbouw kunnen invloed hebben op de kosten. Hoe groter de serre, hoe hoger de kosten. Daarnaast kan de vorm van de aanbouw ook invloed hebben op de kosten. Een rechthoekige serre aanbouw is bijvoorbeeld goedkoper dan een serre aanbouw met een afwijkende vorm. Wij leveren een serre aan huis, een simpele rechthoekige vorm waardoor deze goedkoop is.

Het is belangrijk om te bepalen welke afmetingen en vorm het beste bij je huis passen. Een serre aanbouw moet namelijk wel passen bij de stijl van een woning.

Vergunningen en regelgeving

Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat een vergunning nodig kan zijn om een serre aanbouw te maken. Dit kan van invloed zijn op de kosten. Het is belangrijk om te weten welke vergunningen en regelgeving er gelden in jouw gemeente. Hiervoor hebben we een uitgebreid artikel geschreven over vergunningen voor serres.

serre aanbouw

Gemiddelde kosten

Een serre aanbouw is een prachtige manier om extra ruimte en licht in huis te creëren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen overwegen om een serre aan hun huis toe te voegen. Een van de belangrijkste vragen die gesteld worden bij het plannen van een serre aanbouw, betreft de kosten.

De kosten van een serre aanbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de serre, het materiaal dat gebruikt wordt en de eventuele extra opties die je kiest.

Tips om te besparen op serre aanbouw kosten

Hoewel een serre aanbouw een grote investering kan zijn, zijn er manieren om kosten te besparen. Hieronder geven we nog meer tips om geld te besparen bij het bouwen van een serre.

Vergelijk offertes van verschillende aanbieders

Het verzamelen van meerdere offertes van verschillende aannemers is cruciaal om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Zorg ervoor dat u alle kosten begrijpt en dat er geen verborgen kosten zijn. Vraag ook naar de garanties en referenties van de aannemers.

Kies voor een eenvoudig ontwerp

Een serre aanbouw hoeft niet per se een ingewikkeld en extravagant ontwerp te hebben. Een eenvoudige aanbouw kan net zo effectief zijn. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekige of vierkante vorm, in plaats van een complexere vorm. Dit kan de kosten aanzienlijk verlagen.

Overweeg zelfbouw pakket

Onze serres worden geleverd als zelfbouwpakket. Hierdoor is het aanzienlijk goedkoper dan wanneer een aannemer bouwt. Zorg voordat je begint aan het bouwen van je serre aanbouw dat je de montagehandleiding goed doorneemt. Een goede voorbereiding voorkomt latere problemen.

Conclusie

Een serre is een fantastische manier om de leefruimte en de waarde van je huis aanzienlijk te verhogen. Het is echter belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de kosten en factoren die van invloed zijn op een dergelijk project. Met deze informatie en tips kun je een weloverwogen beslissing nemen en binnenkort al genieten van je nieuwe ruimte.

2 comments

 1. Brugman

  Kunt u mij de RAL kleur geven van overkapping anthraciet???
  Vriendelijke groet
  Brugman glas en montage

  1. Goedemiddag,

   Het ral kleur van antraciet is 7016.

   Vriendelijke groet,
   Foravida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel