Home » Productinformatie » Is fundering nodig bij het plaatsen van een terrasoverkapping?

Is fundering nodig bij het plaatsen van een terrasoverkapping?

Een gemiddelde terrasoverkapping weegt al een paar honderd kilo, en met terrasoverkappingen met een glazen dak nog een stuk meer. Daarom is een goede fundering erg belangrijk. U heeft een aantal mogelijkheden om als fundering te gebruiken. Wij zetten alle opties op een rij.

Geen fundering

In sommige gevallen is fundering niet nodig bij de terrasoverkapping. Dit kan alleen wanneer de plek waar de staanders (palen) komen te staan al voorzien is van fundering. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een terras van keramische tegels met Stabicare eronder, of een terras dat compleet gestort is met beton. Wij krijgen ook vaak de vraag of de terrasoverkapping op betontegels geplaatst kan worden. Dit is in de meeste gevallen niet mogelijk. Door de brosse structuur van beton is de kans groot dat de betontegel scheurt onder de druk van de terrasoverkapping. Wij raden dit ten zeerste af.

Snelbeton

De eerste optie voor fundering is snelbeton. In dit geval wordt een gat gegraven waarna de staander in de grond geplaatst wordt. Zodra alles goed staat, wordt het snelbeton gestort voor een permanente en stevige fundering. De hemelwaterafvoer wordt via een pvc buis uit de staander geleid en zal daarna ook bedekt worden met het snelbeton. Het nadeel aan deze methode is dat de overkapping niet meer verhuisbaar is. Daarnaast is het belangrijk om bij de montage van de terrasoverkapping goed op te letten dat er geen beton op de staander komt. Dit is zodra het beton gedroogd is namelijk moeilijk weg te halen en kan de poedercoating beschadigen.

Betonpoeren

Betonpoeren zijn betonblokken met speciaal bevestigingsmateriaal om de staander te monteren. Deze plaatst u waterpas in de grond waarna de staander hier eenvoudig overheen geschoven kan worden. Met de betonpoer met HWA kan daarnaast op een makkelijke manier de hemelwater afvoer aansluiten. Doordat de overkapping eenvoudig los te maken is van de betonpoer, kan de overkapping eventueel meenemen wanneer u gaat verhuizen.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over de fundering of een andere vragen? Laat dan gerust een reactie achter en we zullen zo snel mogelijk antwoord geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen