Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 | Showroom Venlo 7 dagen per week geopend

Optimale bescherming en comfort met een zijwand voor een overkapping

Het kiezen en installeren van een zijwand voor een overkapping kan je overkapping het hele jaar door bruikbaar maken. Of je nu extra privacy zoekt of bescherming tegen het weer, dit artikel geeft duidelijkheid over de soorten zijwanden en hoe deze te plaatsen zijn. Krijg direct antwoord op de vraag wat de beste zijwand oplossing is voor jouw situatie.

Belangrijkste punten

  • Zijwanden voor overkappingen bieden bescherming tegen weersinvloeden, verbeteren de leefruimte buiten en zorgen voor meer privacy, waarbij je keuze hebt uit diverse types en materialen, zoals aluminium, polycarbonaat en glas.
  • Aluminium zijwanden hebben een maximale hoogte van 2800 mm en zijn eenvoudig op maat te maken, terwijl glazen schuifwanden zorgen voor een transparante afsluiting zonder het uitzicht op de tuin te belemmeren.
  • De zijwanden worden geleverd als bouwpakketten die eenvoudig zelf te installeren zijn, met gratis bezorging in Nederland en België, waarbij het leverproces soepel en duidelijk verloopt.

De voordelen van aluminium zijwanden voor overkappingen

zijwand overkapping

Zijwanden voor overkappingen veranderen je terrasoverkapping in een semi-afgesloten ruimte en bieden het hele jaar door bescherming tegen diverse weersinvloeden, zoals regen en wind. Deze bescherming betekent dat je langer en gedurende meer seizoenen van je tuin kunt genieten, zelfs bij koud of regenachtig weer.

Aluminium zijwanden zijn zeer degelijk en geschikt voor plaatsing aan de zijkanten of achterkanten van overkappingen. Ze bieden niet alleen duurzaamheid en stabiliteit, maar maken ook je buitenruimte comfortabeler en zorgen voor extra gemak. Stel je jezelf eens voor dat je extra leefruimte hebt, waar je kunt ontspannen, ongeacht het weer.

Naast de praktische voordelen fungeren zijwanden ook als een ideale oplossing om extra privacy te creëren onder je veranda of overkapping. Met een half of volledig afgesloten ruimte, die comfortabeler gemaakt is, kun je genieten van jouw buitenruimte zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over nieuwsgierige blikken. Ervaar extra gemak met deze zijwanden.

Je kunt kiezen aan welke gewenste zijde je de zijwand wilt plaatsen, afhankelijk van je behoeften en de indeling van jouw tuin.

Aluminium zijwand met of zonder zijspie?

Bij het kiezen van een zijwand voor jouw overkapping zijn er verschillende opties om te overwegen. Een daarvan is de keuze tussen volledig gesloten aluminium zijwanden of een combinatie met een zijspie van glas of polycarbonaat. Beide opties hebben hun voordelen en de keuze hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en wensen.

Een aluminium wand met zwarte of antraciet structuur en een ultradikke laag poedercoating is een duurzame en onderhoudsarme optie die makkelijk te monteren is met behulp van een U-vormig aluminium profiel. Ze zijn beschikbaar in de kleuren matzwart (RAL9005M) en antraciet (RAL7016S) en Verkeerswit RAL, dezelfde kleuren als de overkapping, dat voor een naadloze aansluiting zorgt. Aan de andere kant, als je kiest voor een zijspie, kun je kiezen tussen een zijspie van glas of een polycarbonaat zijwand. Dit geeft je de mogelijkheid om licht in je overkapping te laten, terwijl je nog steeds beschermd bent tegen de elementen.

Het is ook mogelijk om alleen een zijspie te bestellen om de terrasoverkapping aan een schutting of andere afscheiding te bevestigen. Dit biedt je de mogelijkheid om je overkapping aan te passen aan jouw specifieke situatie en behoeften. Ongeacht de optie die je kiest, ben je verzekerd van een duurzame en stijlvolle oplossing die je buitenruimte zal verbeteren.

Maximale hoogte en afmetingen

Bij het kiezen van zijwanden voor je overkapping is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van je ruimte en overkapping. De maximale hoogte voor aluminium zijwanden van een overkapping is 2800 mm. Dit betekent dat je zijwanden kunt kiezen die perfect passen bij de grootte van je terrasoverkapping, ongeacht hoe groot of klein deze is. De aluminium zijwand maak je eenvoudig zelf op maat tot een maximale hoogte van 2800 mm.

Voor aluminium zijwanden zijn verschillende afmetingen beschikbaar.. De aluminium panelen zijn verkrijgbaar in de volgende breedtes:

  • 2,5 meter
  • 3,0 meter
  • 3,5 meter
  • 4,0 meter

De hoogte is eenvoudig zelf op maat te maken. Dit betekent dat je de mogelijkheid hebt om jouw zijwanden precies aan te passen aan je behoeften, zodat je de perfecte pasvorm voor jouw ruimte kunt krijgen met de gewenste diepte.

Alternatief voor aluminium zijwanden: glazen schuifwanden

Naast aluminium zijwanden, zijn er ook glazen schuifwanden die een transparante en stijlvolle manier bieden om een terrasoverkapping af te sluiten. Deze schuifwanden kunnen gemakkelijk open en dicht geschoven worden voor toegang en ventilatie. Ze bieden het extra gemak van een open en luchtige ruimte wanneer je dat wilt, en een beschutte ruimte wanneer de weersomstandigheden minder ideaal zijn.

Het geharde veiligheidsglas van 10mm dik voor de glazen schuifdeuren draagt bij aan de veiligheid en robuustheid van de constructie. Meenemers zorgen dat je met één beweging je hele glazen schuifwand opent of sluit, zonder afzonderlijke panelen te hoeven verplaatsen. Dit betekent dat je gemakkelijk toegang hebt tot je tuin, zonder gedoe met het openen en sluiten van deuren.

Een van de grote voordelen van glazen schuifwanden is dat ze ervoor zorgen dat het uitzicht op de tuin niet belemmerd wordt, wat een mooie oplossing biedt voor overkappingen in de vrije ruimte. Ze kunnen ook worden geïnstalleerd met tochtstrips om zo min mogelijk stof en viezigheid naar binnen te laten, wat bijdraagt aan het comfort.

Montage en bezorging van zijwanden

Het proces van het toevoegen van zijwanden aan een overkapping is eenvoudiger dan je misschien denkt. Onze zijwanden zijn eenvoudig zelf op maat te maken en te installeren met standaard gereedschap.

ForaVida levert de producten als bouwpakketten, wat betekent dat je alles krijgt wat je nodig heeft om jouw zijwanden te installeren, exclusief het gereedschap. Bovendien is de bezorging gratis, dus je hoeft je geen zorgen te maken over extra kosten. Echter, als je iets minder handig bent, raden we je aan om een professional de zijwand te laten plaatsen.

Zelf monteren of laten monteren?

Zelf een zijwand voor een overkapping monteren kan kostenbesparend zijn doordat je bespaart op de installatie door professionals. Bovendien is er bij zelfmontage een grotere flexibiliteit in planning, omdat je niet afhankelijk bent van de beschikbaarheid van installateurs. Dit betekent dat je jouw project kunt aanpakken wanneer het jou het beste uitkomt.

Er zijn echter ook risico’s verbonden aan zelfmontage. Er is een risico dat er fouten worden gemaakt door gebrek aan ervaring, wat kan leiden tot extra kosten voor reparaties of vervanging. Als je je niet comfortabel voelt bij het idee om zelf de installatie te doen, kun je ervoor kiezen om een professional in te huren om de installatie voor je te doen. Het staat je na aanschaf van de aluminium zijwand volledig vrij een eigen installateur in te schakelen om jouw producten te plaatsen.

Bezorging en levertijd

De levertijd van aluminium zijwanden zijn hetzelfde als van onze terrasoverkappingen en glazen schuifwanden. De producten zijn dusdanig groot dat wij hier ons eigen, gespecialiseerde transport voor inschakelen. De actuele levertijd staat vermeld op de homepage en kan wekelijks verschillen. Dit betekent dat je een duidelijk idee hebt van wanneer je jouw zijwanden kunt verwachten.

De bezorgtijden kunnen variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals de afmetingen van de zijwand en het postcodegebied waar de producten geleverd moeten worden. Na bestelling ontvang je van ons een bezorgkalender met beschikbare bezorgdata, zodat je kunt kiezen voor een bezorgmoment dat jou het beste uitkomt. Bovendien is de verzending en montage bezorging van zijwanden voor onze overkappingen naar Nederland en België gratis, dus je hoeft je geen zorgen te maken over extra verzendkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel