Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 | Showroom Venlo geopend op Koningsdag

Een serre aanbouw met schuifpui realiseren

Het toevoegen van een serre aanbouw met schuifpui kan een waardevolle uitbreiding van jouw huis zijn. In dit artikel vind je inzicht in de voordelen, de mogelijkheden en de vereisten voor de realisatie van je perfecte serre. Wij geven je een overzicht van de kosten, materialen en onderhoudstips om je te helpen bij de planning.

Belangrijkste Punten

  • Een serre aanbouw met schuifpui biedt meer leefruimte en een naadloze overgang tussen binnen en buiten. ForaVida verkoopt uitsluitend serres van aluminium die uit te breiden zijn met glazen schuifwanden. Het is daarom géén volwaardig geïsoleerde aanbouw, maar daardoor wel een stuk voordeliger.
  • De serre aanbouw biedt prachtig uitzicht op de tuin door glazen wanden en ziet er schitterend uit. Ze kunnen worden aangepast in zowel klassieke als moderne en is verkrijgbaar in meerdere kleuren voor aluminium profielen.
  • Aluminium profielen en veiligheidsglas zijn de hoofdmaterialen die gebruikt worden in ForaVida serres vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en impactbestendigheid. Hoewel ze niet ontworpen zijn om te gebruiken als volledig geïsoleerde ruimtes.

Voordelen van een serre aanbouw met schuifpui

Serre kopen

Een serre aanbouw met schuifpui is een geweldige manier om je leefruimte uit te breiden en je huis te verrijken. Aluminium serres met glazen schuifdeuren zijn een relatief betaalbare manier om extra ruimte toe te voegen. De ruimte fungeert als een verlengstuk van de binnenruimte en tegelijkertijd als een overdekte buitenruimte. De schuifpui geeft een overvloed aan natuurlijk licht in de serre, maar als je meer privacy wenst dan kun je kiezen voor getint glas. Bovendien bieden de schuifpuien en deuren in de serre een eenvoudige toegang tot de tuin.

Hoewel we in dit artikel verwijzen naar “schuifpui”, bedoelen we eigenlijk glazen schuifwanden. Deze zijn niet geïsoleerd. De serre met glazen schuifwanden functioneert eerder als een veranda met schuifwanden dan als een geïsoleerde aanbouw. Het grote voordeel van een aluminium serre met glazen schuifwanden, is de extra flexibiliteit. In plaats van een nieuwe binnenruimte, creëer je een ruimte dat zowel een verlenging van je tuin als je binnenruimte is. Je zorgt voor een extra woonruimte, maar dan eentje waar je niet permanent in kunt verblijven.

Een serre aanbouw met schuifpui is niet zomaar een toevoeging aan je huis. Het is een veelzijdige ruimte die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Of je nu een extra woonkamer wilt, een uitbreiding van je keuken, een eetkamer, een studeerkamer, een spa, of gewoon een rustige leeshoek met uitzicht op de tuin: een serre aanbouw kan het allemaal mogelijk maken. Door deze extra ruimte kun je je leefruimte beter benutten en je woning aanpassen aan je veranderende behoeften.

Bovendien biedt een serre aanbouw met schuifpui een naadloze overgang van je interieur naar je tuin. Hierdoor heb je het gevoel dat je zowel binnen als buiten bent, ongeacht het weer. Met een serre aanbouw is dit allemaal mogelijk. Ongeacht het weer kun je genieten van de buitenlucht terwijl je comfortabel in je serre zit.

Prachtig uitzicht op de tuin

Een van de grootste voordelen van een serre aanbouw is zonder twijfel het uitzicht op de tuin. Dankzij de glazen wanden en de schuifpui heb je vanuit de serre een ononderbroken uitzicht op je tuin. Hierdoor kun je optimaal genieten van de schoonheid van de natuur, ongeacht het seizoen of het weer. Van de natuur genieten begint in je eigen achtertuin! Dit prachtige uitzicht draagt niet alleen bij aan de de serre, maar versterkt ook het genot van het binnen-buiten gevoel.

Een serre aanbouw met schuifpui is het beste van twee werelden. Bij mooi weer vormt het een verlengstuk van je tuin, terwijl het bij slecht weer een frisse verlenging van je interieur is. Hierdoor kun je het hele jaar door van je tuin genieten, terwijl je je comfortabel en beschermd voelt in je serre aanbouw.

Eigenschappen van een serre aanbouw

Tuinkamer kopen serre aanbouw

Er zijn verschillende soorten serres beschikbaar, van serres die volledig voorzien zijn van glas aan alle zijkanten en op het dak, tot serres met meer gesloten zijden. Het type serre dat je kiest, hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Een volledig geïsoleerde aanbouw duur kan zijn en vaak maar aan één kant open is. Onze serres met schuifpui zijn daarentegen een stuk voordeliger en bieden meer flexibiliteit.

Hoewel onze serres ideaal zijn voor gebruik tijdens de warmere maanden, zijn ze ongeschikt als volwaardige binnenruimte tijdens de wintermaanden. Kies daarom voor meubels die geschikt zijn voor gebruik buiten.

Klassieke en moderne stijlen

Of je nu een voorkeur hebt voor de traditionele charme van een klassieke serre of de strakke lijnen van een modern ontwerp, bij ForaVida vind je een stijl die bij je past. Klassieke serres worden gekenmerkt door hun authentieke, landelijke uitstraling. Dit zorgt voor een eenheid tussen de serre en het huis, waardoor de serre lijkt op een natuurlijke uitbreiding van de woning.

Aan de andere kant hebben moderne serres vaak aluminium zijwanden en een strakke vormgeving, wat bijdraagt aan een modern en minimalistisch uiterlijk. Hoe dan ook, je kunt er zeker van zijn dat je serre een prachtige aanvulling zal zijn op je huis.

Maatwerk mogelijkheden

Bij ForaVida begrijpen we dat elke woning en elke tuin uniek is. Daarom bieden we serres in verschillende afmetingen en kleuren aan, met tal van keuzes voor glazen schuifwanden en accessoires. Daarnaast kun je de kleur van de aluminium profielen kiezen uit verschillende RAL-kleuren. Zo creëer je een serre die perfect aansluit bij de stijl van je woning.

Het is ook mogelijk om extra accessoires toe te voegen aan je serre. Kies bijvoorbeeld voor sierkappen, zonwering en led spots, om je serre nog comfortabeler te maken. Wat het glas betreft, je kunt kiezen tussen helder glas voor veel lichtinval en getint glas voor meer privacy.

Materialen voor een serre aanbouw

Terrasoverkapping mancave

Een serre aanbouw is niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan je huis, maar het is ook een duurzame en onderhoudsarme constructie dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen. Bij ForaVida gebruiken we aluminium profielen en veiligheidsglas in onze serres. Dat zijn materialen die bekend staan om hun sterkte, levensduur en onderhoudsgemak. Deze materialen zorgen niet alleen voor een lange levensduur van de serre, maar dragen ook bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere constructie.

Daarnaast is het belangrijk op te merken dat, hoewel de serre aanbouw niet als een volledig geïsoleerde ruimte is ontworpen, hetveiligheidsglas zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in de serre tijdens de warmere maanden. Dit betekent dat je langer van je buitenruimte kunt genieten, zelfs als het weer wat koeler wordt.

Aluminium profielen

Een van de belangrijkste materialen die we gebruiken in onze serre aanbouwen zijn aluminium profielen. Aluminium is niet alleen sterk en duurzaam. Het is ook onderhoudsarm, wat betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken en onderhouden van je serre en meer tijd kunt besteden aan het genieten ervan. Het aluminium krimpt minimaal in en zet het minimaal uit door temperatuurschommelingen, wat het een betrouwbare keuze maakt voor serreconstructies.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om de kleur van de aluminium profielen te kiezen uit verschillende RAL-kleuren. Dit betekent dat je een serre kunt creëren die perfect aansluit bij de stijl van je huis. Omdat de aluminium profielen worden afgewerkt met poedercoating of anodisering, zijn ze beschermd tegen slijtage en weersinvloeden. Dit draagt bij aan een langere levensduur van de serre.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een ander cruciaal materiaal dat we gebruiken in onze serre aanbouwen. Dit type glas is impactbestendig, wat betekent dat het niet snel barst bij een stoot of slag. En mocht het glas toch breken, dan spat het uiteen in honderden onscherpe stukjes, wat de veiligheid ten goede komt.

Daarnaast draagt het veiligheidsglas bij aan het creëren van een comfortabel binnenklimaat in de serre. In de warmere maanden houdt het de warmte langer vast, waardoor je langer van het buitenleven kunt genieten. Of je nu kiest voor het standaard heldere glas of het getinte glas, beide opties zijn voorzien van dezelfde veilige kenmerken.

Bovendien is het veiligheidsglas verkrijgbaar in verschillende breedtes en hoogtes, zodat er voor bijna elke serre een geschikte glasmaat is. Het is belangrijk om te weten dat glas bestaat uit verschillende afmetingen. Op die manier kun je een bestaande overkapping ook eenvoudig later ombouwen tot een serre aanbouw met schuifpui.

Onderhoud van een serre aanbouw

Hoewel een serre aanbouw met schuifpui onderhoudsarm is, is er nog steeds een bepaalde mate van onderhoud nodig om de constructie in topconditie te houden. Regelmatige schoonmaak van de schuifpui en ruiten, evenals een periodieke controle van de constructie, is noodzakelijk. Op die manier laat je de serre er op zijn best uitzien en om ontdek je mogelijke problemen vroegtijdig te ontdekken. Gelukkig zijn de duurzame materialen die we gebruiken, zoals aluminium profielen en veiligheidsglas, ontworpen om de mate van onderhoud te beperken en de levensduur van de serre te verlengen.

Onderhoudstips

Om de levensduur van je serre aanbouw te verlengen, raden we je aan om regelmatig het aluminium en het glas schoon te maken, op schade of lekkages te controleren en bladeren en ander vuil weg te halen, vooral van het dak en uit de goten. Voor het schoonmaken van het glas kun je het beste warm water en een pH-neutrale reiniger gebruiken. Voor aluminium profielen gebruik je ook een pH-neutrale reiniger of een speciale reiniger die geschikt is voor overkappingen en serres, zoals de Alubox Basis. Het is echter belangrijk om het gebruik van hogedrukreinigers en schuurmiddelen te vermijden. Deze kunnen schade veroorzaken aan de coating en de profielen.

Daarnaast is het een goed idee om je serre aanbouw zowel vroeg in het voorjaar als na het seizoen een grondige schoonmaakbeurt te geven. Dit zorgt ervoor dat je serre klaar is voor het nieuwe seizoen en beschermt tegen schade tijdens de wintermaanden.

En onthoud nogmaals: goed werk heeft tijd nodig, dus gebruik geen hogedrukreiniger of bijtende middelen voor de reiniging van de serre of de schuifpui.

De kosten van een serre aanbouw met schuifpui

Overkapping tussen 2 muren plaatsen

De kosten serre voor het bouwen van een serre aanbouw met schuifpui kunnen variëren, afhankelijk van het materiaal voor het dak, de gekozen opties voor de voor- en zijkant van de serre en de extra’s. Een basisveranda zonder glazen schuifdeuren is al verkrijgbaar vanaf €765. Een aluminium serre die aan alle zijden voorzien is van zo veel mogelijk glas is al te bestellen vanaf €3250.

Als je niet helemaal weet hoe je jouw serre met schuifpui het beste kunt samenstellen op onze website, dan staan we klaar om je te helpen. Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze showrooms voor persoonlijk advies.

Showroom bezoeken en offertes aanvragen

Als je geïnteresseerd bent in een serre aanbouw, raden we je aan om een bezoek te brengen aan onze showroom. Hier kun je de verschillende mogelijkheden voor een glazen serre zien en inspiratie opdoen. In onze showroom in Venlo kun je tijdens de openingsuren binnen voor vrijblijvend advies, voor persoonlijk verkoopadvies in onze showroom in Nuenen is een afspraak nodig. Daarnaast kun je op onze website en in onze blog nog meer tips en inspiratie vinden om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor je serre aanbouw.

Het bezoeken van onze showroom is ook een geweldige manier om de verschillende opties voor glazen schuifwanden, kleuren en accessoires in het echt te zien. En als je inspiratie wilt opdoen, bekijk dan zeker onze galerij, die vol staat met creaties van bestaande klanten.

Samenvatting

Een serre aanbouw met schuifpui is een uitstekende manier om je leefruimte uit te breiden, het binnen-buiten gevoel te versterken en je wooncomfort te verhogen. Of je nu op zoek bent naar een extra woonkamer of een leeshoek, een serre aanbouw kan het mogelijk maken. En met de verschillende stijlen, maatwerkopties en duurzame materialen die ForaVida biedt, kun je een serre aanbouw creëren die perfect aansluit bij je woning en je levensstijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Bezoek onze nieuwe showroom

Onze nieuwe showroom in Venlo is 7 dagen per week geopend. Je bent van harte welkom om onze producten te bekijken en onze medewerkers staan voor je klaar voor advies.

📍 Nijmeegseweg 2D, Venlo

Showroom-Venlo

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel