Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 | Showroom Venlo 7 dagen per week geopend

Overkapping tussen 2 muren plaatsen

Al je buren allebei een aanbouw hebben en je wilt een aluminium overkapping aan huis plaatsen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je overkapping tussen 2 muren plaatsen is namelijk net anders dan het normaal plaatsen.

Niet strak tussen 2 muren

Bij het plaatsen van een overkapping tussen 2 muren dien je rekening te houden met het feit dat aluminium uitzet en krimpt afhankelijk van de temperatuur. Hiervoor dien je een marge te houden van 2 millimeter per breedtemeter van de overkapping. Is je overkapping 5 meter breed, dan houdt je dus 10 millimeter ruimte aan de zijkanten.

De zijkant afwerken

Het is natuurlijk vervelend om aan de zijkant ruimte te houden en dat er vervolgens water tussen komt. Dit kun je op verschillende manieren oplossen:

  • Kitten; ons advies bij een smalle opening van maximaal 6 mm
  • L-profiel i.c.m. kit; voor bredere opening kun je een L-profiel plaatsen en vervolgens afkitten
  • Loodslab plaatsen

Als je kit gebruikt zul je deze waarschijnlijk na een paar jaar vernieuwen om de waterdichtheid te garanderen. Een loodslab is een oplossing voor een langere tijd, al moet de plaatsing hiervan vaak door een professional gedaan worden.

Glazen overkapping tussen 2 muren

Wij verkopen terrasoverkappingen in standaard maten. Voor het plaatsen van een glazen overkapping tussen 2 muren dien je rekening te houden met deze standaardmaten. Omdat wij glasplaten van 980 mm en 900 mm voor het dakglas hebben, kun je de overkapping per 8 centimeter inkorten per aangepaste dakplaat. Hoeveel je precies kunt inkorten is dus ook afhankelijk van de breedte van de overkapping. Bij een overkapping van 5 meter kun je maximaal 40 centimeter inkorten.

Nog hulp nodig?

Bij het plaatsen van je overkapping tussen 2 muren moet je dus net iets meer rekening houden met de omstandigheden. Het plaatsen van je overkapping blijft verder hetzelfde. Heb je toch nog vragen of hulp nodig, laat dan gerust een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Bezoek onze showroom

Onze showroom in Venlo is 7 dagen per week geopend. Je bent van harte welkom om onze producten te bekijken en onze medewerkers staan voor je klaar voor advies.

📍 Nijmeegseweg 2D, Venlo

Showroom-Venlo

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel