Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 | Showroom Venlo 7 dagen per week geopend

Fundering voor je overkapping: alles wat je moet weten

Een goede fundering voor je overkapping is belangrijk voor de stevigheid en veiligheid. In dit artikel geven we een overzicht van funderingstypen en plaatsingadviezen, afgestemd op jouw situatie en bodemsoort. Zo kun je jarenlang zorgeloos genieten van je overkapping.

Belangrijkste punten

 • Een goede fundering is cruciaal voor de stabiliteit en levensduur van overkappingen, en beschermt tegen verzakking, vocht en natuurlijke krachten.

 • De keuze van de fundering moet afgestemd worden op het type grond, zoals zand, klei of veen, waarbij de grondgesteldheid vooraf beoordeeld moet worden om stabiliteit te waarborgen.

 • Er zijn diverse funderingsopties beschikbaar, zoals betonpoeren, gemetselde poeren en schroeffundering, die afhankelijk van het type overkapping en de grondsoort gekozen dienen te worden.

Soorten overkapping fundering

Een overkapping kan op verschillende manieren gefundeerd worden. Afhankelijk van de situatie waar je terrasoverkapping wordt geplaatst is het mogelijk dat de ene fundering handiger is dan een andere optie. Ten eerste is het belangrijk om te kijken welke terrasoverkapping je hebt? Hoe beter de kwaliteit, hoe zwaarder de overkapping. En een de fundering van een overkapping met glas is natuurlijk al een stuk belangrijker omdat deze veel zwaarder is dan een polycarbonaat of kunststof overkapping.

Geen fundering voor je overkapping

In sommige gevallen is een fundering niet nodig. Wanneer dan? Bijvoorbeeld als je een terras met keramische tegels voorzien van stabicare of een terras dat volledig volgestort is met beton.

Snelbeton

Snelbeton is als fundering bij een terrasoverkapping handig omdat je flexibel bent. Heb je bijvoorbeeld een staander tegen een muur staan, dan is snelbeton de ideale oplossing. Kies dus voor snelbeton als er obstakels in de grond zitten.

Betonpoeren

Betonpoeren zijn een eenvoudige oplossing om fundering aan je overkapping toe te voegen. Voor onze terrasoverkappingen hebben we standaard poeren in het assortiment voorzien van aluminium hoeklijnen. Je schuift hier de staander eenvoudig over heen en schroeft deze vervolgens vast. Als je de hemelwaterafvoer door de staander hebt lopen, is er een speciale betonpoer met HWA (geïntegreerde pvc bocht voor de afvoer van regenwater).

betonpoer met hemelwaterafvoer
Betonpoer 18x18 en 30 cm hoog met alu hoeklijn

Veelgestelde vragen

We hebben nog een aantal veelgestelde vragen over de fundering van je overkapping op een rij gezet.

2 comments

 1. Frans Nijenhuis

  Als ik een overkapping g wil bestellen ,is dan het montagemateriaal er ook bij? Of moet ik dit allemaal er bij bestellen.
  Bijvoorbeeld de verend staal strip, afplakken boren enz.

  1. Hallo Frans,

   Bij onze overkappingen worden de volgende montagebenodigdheden meegeleverd:

   • Zelfborende schroeven (lang en kort)
   • Slagpluggen
   • HWA bocht, buis en bladvanger
   • Gesloten en open anti-dusttape voor polycarbonaat
   • Tube met kit

   Sommige materialen zijn afhankelijk van de afmeting, zoals verenstaal. Gatenboren en boortjes voor het voorboren zitten er niet bij.
   Mochten er verder nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel