Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 | Showroom Venlo 7 dagen per week geopend

Energie besparen met je terrasoverkapping

De huidige gas- en elektriciteitsprijzen rijzen de pan uit en iedereen is op zoek naar nieuwe manieren om energie te besparen. Investeren in een terrasoverkapping met glazen schuifwanden biedt bij uitstek de mogelijkheid om je energierekening omlaag te krijgen. Wil jij energie besparen met je terrasoverkapping? Wij leggen je uit hoe en waarom jij dat absoluut moet doen!

Waardoor kun je energie besparen met je terrasoverkapping?

Er zijn eigenlijk twee processen die ervoor zorgen dat jij energie bespaart met een terrasoverkapping, In de zomer biedt een terrasoverkapping de nodige schaduw onder je ramen, waardoor direct zonlicht minder snel binnen kan dringen in je woning. Hierdoor blijft het in de warme maanden een stuk koeler in huis en grijp jij minder snel naar de ventilator of de airconditioning. Als de temperatuur daalt, wil je de warmte het liefst zo lang mogelijk vasthouden in je woning. Een terrasoverkapping met glazen schuifwanden werkt in dit geval als een soort extra isolatielaag. Hierdoor kan warme lucht minder snel uit je woning ontsnappen en dringt koude lucht en wind minder snel binnen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een veranda tot wel 23% energiebesparing kan opleveren. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je glazen schuifwanden plaatst in je overkapping en dat je deze dicht houdt. Op deze manier kun jij het hele jaar door energie besparen met je terrasoverkapping.

Een snel verwarmde extra leefruimte

In tegenstelling tot je ruimtes binnenshuis, warmt je terrasoverkapping het grootste gedeelte van het jaar sneller op. Dit gebeurt op de meest duurzame en kostenefficiënte wijze: met zonlicht. Zelfs als de vijver buiten bevroren is, kan het onder je overkapping aangenaam warm zijn. De glazen schuifwanden zorgen in dit geval voor een miniatuur-broeikaseffect. Glazen dakplaten versterken dit effect aanzienlijk, aangezien zij zonlicht beter doorlaten dan dakplaten van polycarbonaat. Ontvang je visite bijvoorbeeld onder je terrasoverkapping en laat de thermostaat binnen een standje lager staan. Je slaat twee vliegen in één klap. Je kunt energie besparen met je terrasoverkapping én je geniet tegelijkertijd van het buitenleven.

Stook je terrasoverkapping niet te veel bij

Verleng het woongenot onder je terrasoverkapping zo lang mogelijk. Kruip knus onder een deken in je loungeset en zet een kop warme chocolademelk. Zo lang het kan, geniet. Maar laten we wel eerlijk zijn. Er komt een tijd dat het echt te koud begint te worden onder je terrasoverkapping. Probeer in dat geval je terrasoverkapping niet onnodig warm te stoken door de warmte van binnen naar je overkapping te sluizen. Energie besparen met je terrasoverkapping betekent namelijk ook realistisch zijn wanneer moeder natuur de strijd tegen de kou gewonnen heeft. Mocht je je terrasoverkapping écht zo lang mogelijk willen verwarmen, dan is een elektrische terrasverwarmer het meest energiezuinige alternatief.  

Investeren in je woning

Een terrasoverkapping met glazen schuifwanden heeft niet alleen energiebesparende voordelen, het zorgt ook voor een waardevermeerdering van je huis. Je voegt namelijk extra vierkante meters woonoppervlak toe. Een terrasoverkapping kost daarnaast een stuk minder dan een volledige aanbouw, maar zorgt tegelijkertijd net zo goed voor een waardevermeerdering. Het plaatsen van een terrasoverkapping kan in de meeste gevallen zonder dat je daar een vergunning voor hoeft aan te vragen. Check hier hoe dat precies zit. Niet alleen zorgt een terrasoverkapping dus voor een lagere energierekening, het vermeerdert de waarde van je huis ook nog eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel