Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 | Showroom Venlo geopend op Koningsdag

Tuinhuis met overkapping voor je tuin

Een tuinhuis met overkapping biedt het hele jaar door een extra dimensie aan je tuinervaring, ongeacht het weer. Functioneel, stijlvol en perfect voor zowel opslag als ontspanning. Ontdek de mogelijkheden en hoe je de juiste keuze maakt voor je buitenruimte in ons uitgebreide artikel over tuinhuis met overkapping.

Belangrijkste punten

  • Een tuinhuis met overkapping biedt een veelzijdige buitenruimte voor ontspanning en opslag, die aangepast kan worden aan compacte tuinen en biedt bescherming tegen diverse weersomstandigheden.
  • Materialen voor tuinhuizen variëren van duurzaam en sfeervol hout zoals douglas tot onderhoudsvrij aluminium, wat een langere levensduur en minder onderhoudswerkzaamheden betekent.
  • Maatwerkoplossingen voor tuinhuizen met overkapping zijn beschikbaar en zorgen voor de realisatie van een perfect passende buitenruimte, compleet met professionele installatie en aanpassing aan de unieke behoeften van de tuineigenaar.
aluminium-tuinhuis-met-overkapping

Ontdek de voordelen van een tuinhuis met overkapping

Een tuinhuis met overkapping biedt:

  • Een gezellige plek voor ontspanning en familiebijeenkomsten in het overdekte gedeelte
  • Sfeer toevoeging
  • Een romantische terras- of comfortabele lounge plek
  • Bescherming tegen zon en regen, waardoor je langer buiten kunt zitten en van de tuin kunt genieten, zelfs tijdens regenachtig weer
  • Een praktische overkapping tuinhuis voor extra opslagruimte

Het is de perfecte plek voor lange zomeravonden, knus en beschermd tegen de elementen.

Maar een tuinhuis met overkapping is niet alleen een plek voor ontspanning. Het biedt ook praktische voordelen. Tuinhuizen met overkapping kunnen worden aangepast voor compacte tuinen en bieden naast opbergruimte ook mogelijkheden voor een droge plek om fietsen of tuinmeubilair op te slaan. Zo kun je grotere spullen afschermen en heb je meer opbergruimte in je tuin.

Materiaalkeuze: houten tuinhuis of aluminium?

Bij het kiezen van een tuinhuis met overkapping is een van de belangrijkste beslissingen het materiaal. De meeste tuinhuizen zijn gemaakt van hout of aluminium, elk met hun eigen voordelen. Houtsoorten zoals eiken, lariks of douglas hout zijn duurzamer en onderhoudsarmer, wat bijdraagt aan de voordelen van een houten tuinhuis.

Aan de andere kant zijn aluminium tuinhuizen bestand tegen diverse weersinvloeden en behoeven geen regulier onderhoud zoals schilderen of behandeling tegen houtrot. Laten we deze twee materiaalkeuzes in detail bekijken.

tuinhuis met overkapping

Douglashout: duurzaam en sfeervol

Douglashout is een van de populairste houtsoorten voor tuinhuizen en overkappingen vanwege de hoge duurzaamheid. Het is een duurzaam en sfeervol materiaal dat niet alleen sterk is, maar ook een natuurlijke, warme uitstraling aan je tuin geeft. Het impregneren van douglas hout maakt het waterafstotend, schimmelwerend en het verkleurt minder snel, wat bijdraagt aan een langere levensduur van het tuinhuis.

Hoewel nabehandeling van geïmpregneerd douglas hout niet noodzakelijk is, wordt regelmatig onderhoud met beitsen of lakken aangeraden om weersinvloeden, zoals verkleuring, tegen te gaan. Door het tuinhuis of de blokhut al bij bestelling te laten impregneren, wordt veel werk bespaard en kan men sneller het tuinhuis in gebruik nemen.

Onderhoudsvrij aluminium: Ideaal voor drukke tuiniers

Voor degenen die op zoek zijn naar een onderhoudsvrij tuinhuis, is aluminium een ideale keuze. Aluminium overkappingen in je tuin zijn bestand tegen diverse weersinvloeden en behoeven geen regulier onderhoud zoals schilderen of behandeling tegen houtrot. Dit betekent dat u meer tijd kunt besteden aan het genieten van uw tuin, in plaats van aan het onderhoud van uw tuinhuis.

Voor de reiniging van een aluminium tuinhuis volstaat vaak het gebruik van een tuinslang. Op lange termijn bieden aluminium tuinhuizen een kostenefficiënte oplossing door hun minimale onderhoudsbehoefte en lange levensduur, welke kunnen oplopen tot 20 tot 25 jaar.

Dus als je een drukke tuinier bent die op zoek is naar een onderhoudsvrije oplossing, dan kan een aluminium tuinhuis met overkapping het ideale tuinhuis zijn.

Maatwerk oplossingen voor een overkapping die past

Er zijn veel maatwerk oplossingen voor je tuinhuis met overkapping. Echter zijn de kosten hier ook erg hoog. Om een tuinhuis met overkapping betaalbaar te maken, bieden we standaard afmetingen. Deze kun je eenvoudig zelf plaatsen en op maat maken. Zo kun je betaalbaar langer genieten van je tuinoverkapping.

Overkapping mogelijkheden: van schaduwplek tot berging

Een overkapping kan veel verschillende functies dienen in je tuin. Overweeg daarom om een overkapping te kopen. Met een overkapping kun je:

  • een schaduwplek creëren voor de hete zomerdagen
  • een droge plek zijn om uw tuingereedschap op te slaan
  • zelfs een gezellige ruimte zijn om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht

Overkappingen kunnen het hele jaar door tuinplezier bieden door bescherming te bieden tegen verschillende weersomstandigheden, en zorgen voor jarenlang plezier.

Een tuinhuis met overkapping is ook een uitstekende plek voor opslag. Of het nu gaat om tuinmeubelen, fietsen, of zelfs een barbecue, met een tuinhuis met overkapping kun je spullen veilig en droog opbergen. Voor sociale zomeravonden, zoals het houden van barbecues, is het handig om een tuinhuis met overkapping te hebben met voldoende ruimte voor tuinmeubelen.

Tips voor het kiezen van het juiste tuinhuis met overkapping

Bij het kiezen van het juiste tuinhuis met overkapping zijn er verschillende dingen om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste factoren is de grootte van het tuinhuis. Voor het plaatsen van een eettafel onder een overkapping wordt een diepte van minimaal 4 meter aanbevolen, terwijl de maximale breedte tot 12 meter kan gaan en dikwijls opgedeeld wordt in ruimtes voor opbergen en overdekte ruimte.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. De kosten voor een maatwerk tuinhuis met overkapping beginnen vanaf ongeveer € 10.000, afhankelijk van individuele wensen zoals afmetingen en constructie-eisen. Bij ForaVida® vind je al tuinkamers vanaf ongeveer € 2.000.

Het is ook essentieel om de locatie van het tuinhuis zorgvuldig te overwegen. De plaatsing van het tuinhuis moet zorgvuldig overwogen worden wat betreft locatie en perioden; het maken van een schets kan helpen de invloed op de tuin beter te visualiseren. Je kunt het het tuinhuis zowel aan huis plaatsen als vrijstaand achter in de tuin.

Accessoires en extra’s voor je tuinhuis met overkapping

Naast het tuinhuis zelf, zijn er ook verschillende accessoires en extra’s beschikbaar die je tuinhuis met overkapping nog functioneler en aantrekkelijker kunnen maken. Glazen schuifwanden zijn een populaire extra optie die direct geplaatst kunnen worden bij de aankoop van een tuinhuis met overkapping. Deze extra’s kunnen helpen om je tuinhuis langer te gebruiken en ook op regenachtige dagen van je tuin te genieten.

En om de juiste sfeer onder de overkapping te creëren, kunnen lampen met dimmers, lichtsnoeren met lampjes of verlichting met kaarsen en lampionnen worden toegepast.

Het belang van goede voorbereiding en plaatsing

Het installeren van een tuinhuis met overkapping is een grote onderneming die zorgvuldige planning en voorbereiding vereist. Eén ding dat u niet moet vergeten, is om te controleren of een vergunning noodzakelijk is voor je tuinhuis. Meestal vallen deze binnen bouwvrijstellingen, maar lokale regelgeving kan verschillen.

Een ander belangrijk aspect van de voorbereiding is het zorgen voor een goede fundering. Een goede fundering zoals een vlakke betonnen vloerplaat of bestrating verzekert de montage en stabiliteit van het tuinhuis. De juiste fundering, afhankelijk van de bouwgrond en locatievoorschriften, is essentieel voor de levensduur van een tuinhuis. Tijdig plannen en aanleggen van kabelgoten voor elektriciteit en leidingen voor water is cruciaal vóór het starten van funderingswerk.

overkapping tuin met glazen schuifwand

Samenvatting tuinhuis met overkapping

Het toevoegen van een tuinhuis met overkapping aan je tuin kan een geweldige manier zijn om meer functionele ruimte en esthetische waarde te creëren. Of je nu een plek nodig heeft om tuingereedschap op te bergen, een schaduwrijke plek om te ontspannen, of een gezellige plek voor familiebijeenkomsten, een tuinhuis met overkapping kan de oplossing bieden. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, designs en maten, zodat je het perfecte tuinhuis voor jouw specifieke behoeften kunt vinden. Met de juiste planning, voorbereiding en accessoires, kun je een tuinhuis creëren dat jarenlang plezier zal bieden.

Veelgestelde vragen

2 comments

  1. Vandebosch

    Beste we hebben jullie product al .nu willen we uitbreiden maar onze vraag is hebben jullie ook mat glas dit is voor de zonkant

    1. Esmee Linders

      Hallo,

      Mat glas hebben wij niet in ons assortiment. Wij werken enkel met getint of helder glas. Echter hebben wij het getint glas enkel in de 980mm breed en voor de inbouwhoogtes 2200mm, 2250mm en 2300mm.

      Groetjes,
      Esmee | ForaVida B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Bezoek onze nieuwe showroom

Onze nieuwe showroom in Venlo is 7 dagen per week geopend. Je bent van harte welkom om onze producten te bekijken en onze medewerkers staan voor je klaar voor advies.

📍 Nijmeegseweg 2D, Venlo

Showroom-Venlo

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel