Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00

Overkapping schoonmaken in 6 stappen

Een overkapping is een populaire toevoeging aan elk huis. Om ervoor te zorgen dat je terrasoverkapping er altijd als nieuw uitziet, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleg geven over het schoonmaken van je overkapping en een aantal goede tips geven.

Je overkapping zelf schoonmaken

Let op: deze schoonmaaktips zijn voor terrasoverkappingen van aluminium met polycarbonaat of glazen dak.

Overkapping schoonmaken

Totale benodigde tijd:

1

Hour

Totale prijs:

150 EUR

Benodigd gereedschap:

– Telescoopsteel
– Ladder
– Emmer
– Zachte borstel
– Microvezeldoek
– Afdroogdoek

Benodigdheden:

– Warm water
– pH-neutrale reiniger

In 6 stappen je overkapping schoonmaken:

Stap 1: Dakgoot schoonmaken

In de dakgoot van je overkapping verzamelen bladeren en ander vuil. Maak de dakgoot eerst schoon zodat het water tijdens het schoonmaken goed weg kan lopen.

Stap 2: Verwijder vuil en stof

Verwijder vuil en stof voordat je begint met het schoonmaken van je terrasoverkapping. Doe dit door, van boven naar beneden, de overkapping af te spoelen met water.

Stap 3: Poetsmiddel aanmaken

In een emmer warm water, meng een kleine hoeveelheid pH-neutrale reiniger. Volg altijd de aanwijzingen op het etiket van de reiniger. Onze tip: gebruik de Novacare Shamp-Wax uit de Alubox Basis. Deze is geschikt voor aluminium, polycarbonaat en glas.

Stap 4: Reinig het oppervlak

Gebruik een zachte borstel of microvezeldoek om het oppervlak van de terrasoverkapping te reinigen. Zorg ervoor dat je het schoonmaakmiddel grondig over het oppervlak verdeelt en laat het een paar minuten inwerken. Werk altijd van boven naar beneden. Met een telescoopsteel is dit extra makkelijk.

Stap 5: Afspoelen en drogen

Spoel de terrasoverkapping vervolgens weer met ruim water af. Zorg ervoor dat er geen resten van de schoonmaakmiddelen overblijven. Gebruik een aantal schone doeken om de overkapping zoveel mogelijk droog te maken. Dit zorgt voor een mooier eindresultaat zonder opgedroogde druppels.

Stap 6: Tip! Surface renewer

Je terrasoverkapping extra lang mooi houden? Gebruik dan de Surface Renewer. Deze brengt de kleur opnieuw tot leven en zorgt ervoor dat de poedercoating extra lang mooi blijft.

Conclusie: Met de juiste producten, zoals een telescoopsteel en technieken is je overkapping schoonmaken eenvoudig zelf te doen. Het is belangrijk om regelmatig te onderhouden om de levensduur van een terrasoverkapping te verlengen en ervoor te zorgen dat het er altijd als nieuw uitziet. Onthoud altijd om veiligheid voorop te stellen en de aanwijzingen op het etiket van de reiniger te volgen.

We hebben nog enkele veelgestelde vragen voor je beantwoord. Mochten er toch nog andere vragen zijn, reageer dan gerust onder dit artikel.

Veelgestelde vragen

2 comments

 1. sam Alqalqeely

  kan ik dan op de overkapping staan of lopen als het nodig is? in andere worden wil ik graag weten of de ramen van de kamers boven de overkapping bereikbaar blijven voor mogelijke onderhoud in de toekomst.

  1. Goedemorgen,

   Het is mogelijk om over de liggers te lopen/kruipen. Deze zijn namelijk dragend.

   Vriendelijke groet,
   team ForaVida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel