Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 | Showroom Venlo 7 dagen per week geopend

Overkapping inmeten: Stapsgewijze gids en belangrijke tips

Het correct inmeten van een overkapping is essentieel om ervoor te zorgen dat deze perfect past en stevig staat. In deze gids geven we een stapsgewijze instructie en belangrijke tips om je te helpen bij het inmeten van jouw ForaVida® overkapping.

Waarom is het belangrijk om een overkapping goed in te meten?

Een nauwkeurige meting is cruciaal om ervoor te zorgen dat je overkapping goed past in de beschikbare ruimte. Dit voorkomt onnodige aanpassingen tijdens de installatie en zorgt voor een stevig en duurzaam resultaat. Daarnaast helpt een goede meting om de juiste materialen en hoeveelheden in te schatten, wat kostenbesparend kan zijn.

Benodigdheden voor het inmeten van een overkapping

Voor het inmeten van je overkapping heb je de volgende tools en materialen nodig:

 • Rolmaat of meetlint
 • Waterpas
 • Potlood en papier
 • Eventueel een laserafstandsmeter voor extra precisie

Stapsgewijze instructies voor het inmeten van een overkapping

Benodigde tijd: 10 minuten

Volg de onderstaande stappen om de juiste maat voor je overkapping te bepalen.

 1. Stap 1: Voorbereiding

  Voordat je begint met meten, is het belangrijk om de locatie goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de ruimte vrij is van obstakels en dat de ondergrond vlak is. Noteer de afmetingen van de beschikbare ruimte op papier.

 2. Stap 2: Meten van de breedte

  Meet de breedte van de ruimte waar de overkapping komt te staan. Gebruik een rolmaat of meetlint en zorg ervoor dat je van muur tot muur meet. Noteer deze afmeting nauwkeurig.

 3. Stap 3: Meten van de diepte

  Meet de diepte van de ruimte door van de voorkant naar de achterkant te meten. Dit is de afstand van de muur naar de plek waar de overkapping eindigt. Noteer ook deze afmeting.

 4. Stap 4: Meten van de hoogte

  De hoogte is een belangrijke factor, vooral als je een gesloten overkapping wilt plaatsen. Meet vanaf de grond tot het laagste punt van bijvoorbeeld het dak van het huis waaraan de overkapping wordt bevestigd. Zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele hoogteverschillen in de ondergrond.

 5. Stap 5: Controle en dubbelchecken

  Dubbelcheck alle metingen om er zeker van te zijn dat ze correct zijn. Een kleine fout kan grote gevolgen hebben tijdens de installatie. Het is ook handig om iemand anders je metingen te laten controleren.

De juiste ForaVida® overkapping kiezen

Onze overkappingen worden op standaardmaten geleverd. Wil je ruimte rondom de overkapping of zie je inkorten niet zitten? Kies dan de overkapping met de eerste maat onder de maat welke je ingemeten hebt. Bekijk eerst alles over de maatvoering van onze overkappingen.

Bijvoorbeeld: Je meet een ruimte van 5,22 meter. Je kiest dan de overkapping van 5,03 meter breed.

Voor de diepte van de overkapping geldt hetzelfde. Rond hierbij altijd af naar beneden, het inkorten van de diepte van de overkapping raden wij af.

Bijvoorbeeld: Je meet een ruimte van 3,15 meter. Je kiest dan de overkapping van 3,0 meter diep.

Tips voor het inmeten van een overkapping

 • Gebruik een waterpas: Dit zorgt ervoor dat je metingen recht en nauwkeurig zijn.
 • Maak duidelijke aantekeningen: Noteer alle metingen op een overzichtelijke manier, zodat je tijdens de installatie geen verwarring hebt.
 • Wees nauwkeurig: Meet liever een keer extra dan dat je te snel te werk gaat.

Veelgemaakte fouten en hoe deze te vermijden

 • Vergeten rekening te houden met obstakels: Controleer altijd op eventuele obstakels zoals regenpijpen of elektriciteitskabels.
 • Onvoldoende hoogte meten: Zorg ervoor dat je de volledige hoogte meet en rekening houdt met eventuele veranderingen in de ondergrond.
 • Niet dubbelchecken van metingen: Dubbelcheck altijd je metingen om fouten te voorkomen.

Met deze stapsgewijze gids en tips ben je goed voorbereid om je overkapping nauwkeurig in te meten. Mocht je toch nog vragen hebben of hulp nodig hebben, neem dan gerust contact op met onze experts. Wij helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Bezoek onze showroom

Onze showroom in Venlo is 7 dagen per week geopend. Je bent van harte welkom om onze producten te bekijken en onze medewerkers staan voor je klaar voor advies.

📍 Nijmeegseweg 2D, Venlo

Showroom-Venlo

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel