Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 | Showroom Venlo 7 dagen per week geopend

5 tips om ongedierte uit je tuin te houden

Jij denkt vast “houd ongedierte uit je tuin. Ja vast, dat is onmogelijk.” We begrijpen het, je wilt zorgeloos genieten van een barbecue met je vrienden of ontspannen aan je kleurtje werken in de zon. Niets zo vervelend als een zoemende mug langs je oren of een vlieg die je maar niet met rust lijkt te laten. Het lijkt er soms op alsof jouw overkapping het walhalla is voor kleine insecten, maar je kunt daar zelf eenvoudig wat aan doen. Wil je ongedierte voorkomen? Zo houd je ongedierte uit je tuin!

Verwijder stilstaand water uit je tuin

Insecten komen af op stilstaand water. Je denkt er vaak niet eens bij na, maar bijna elke tuin heeft wel stilstaand water. Denk bijvoorbeeld aan vogelbaden, een oude emmer of aan je vijver. Loop je tuin nog eens goed na en controleer deze op stilstaand water. Gooi al het overbodige stilstaande water weg. Check ook meteen je dakgoot. Vaak hopen daar zich bladeren op en ontstaat er onnodig veel vocht. Ook dit tellen we mee als stilstaand water en dit trekt dus ook weer ongewenste kruipers en vliegers aan.

Heb je een vijver? Dat is eerder een zegen dan een last! Vissen zijn dol op muggenlarven en helpen je een handje met de bestrijding, maar zorg wel dat de vijver goed stroomt en dat je pomp niet verstopt zit

Houd rekening met licht en warmte

Soms kom je ’s avonds thuis en zwermen er motten en nachtvlinders langs je buitenlamp. Je raadt het al: zij worden aangetrokken door licht én warmte. Houd ongedierte uit je tuin en weg van je overkapping door tuinverlichting weg te schijnen van je zitgedeelte van je tuin of je veranda. Kies verder voor ledverlichting, want deze geeft minder warmte af en trekt daarom minder ongedierte aan. Dat zeggen we niet zo maar, maar is de conclusie van onderzoek door de Universiteit van Bristol.

Ruim direct op na je barbecue

Deze tip is niet alleen van toepassing bij een barbecue hoor. Je houdt ongedierte uit je tuin door ze niet in verleiding te brengen af te komen op je voedselresten. Ruim na een etentje, borrel of feestje meteen je resten op en ga met een vochtige doek de tafel nog eens goed na.

Kies alleen voor natuurlijke bestrijdingsmiddelen

Wij houden van het buitenleven en dus ook van al het levends in je tuin. Voorkomen is beter dan genezen, maar op een warme zomeravond kan het zo zijn dat je alsnog te maken krijgt met ongewenste bezoekers. We raden je niet aan om te kiezen voor een vliegenlamp of plakkende vliegenvanger. ‘Live life outside’ is ons motto en onderdeel van het genieten van het buitenleven is ook om te leren genieten van al het kleins dat om je heen zoemt. 

Toch snappen er heel goed dat op sommige momenten je geen behoefte hebt aan beestjes om je heen. Houd ongedierte uit je tuin door geurende planten te plaatsen (bijvoorbeeld lavendel) of een citronellakaars aan te steken. Insecten houden ook niet van wind, dus een ventilator werkt ook uitstekend tegen ongedierte. Daar is geen radicale moordmachine voor nodig.

Glazen schuifwanden? Met deze accessoires houd je ongedierte buiten je overkapping.

We begrijpen dat je op de heetste dagen het liefst je glazen schuifwanden open laat. Dat moet je ook vooral doen! Maar het geluk bij een ongeluk is dat deze dagen vaak erg schaars zijn in Nederland en we die glazen schuifwanden vaker dicht hebben dan open. Niet alleen vliegen insecten dan minder snel naar binnen, ongewenste ongedierte houd je eenvoudig buiten door je glaspanelen af te sluiten met tochtstrippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Bezoek onze showroom

Onze showroom in Venlo is 7 dagen per week geopend. Je bent van harte welkom om onze producten te bekijken en onze medewerkers staan voor je klaar voor advies.

📍 Nijmeegseweg 2D, Venlo

Showroom-Venlo

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel