Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 | Showroom Venlo 7 dagen per week geopend

4 tips om meer uit jouw terrasoverkapping te halen

Als trotse eigenaar van een terrasoverkapping wil je er natuurlijk het beste uithalen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de ideale sfeer te creëren:

1. Zorg voor de juiste verlichting

Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoe je de ruimte wil gebruiken en welke verlichting daarbij past.

Als je de ruimte wil gebruiken om het hele jaar door met je familie onder de overkapping te genieten, is het aan te raden om te kiezen voor warme sfeerverlichting. Wandlampen aan de muur of dimbare LED-verlichting kunnen helpen om een gezellige en ontspannen sfeer te creëren. Als je de ruimte daarentegen regelmatig gebruikt als werkplek, is heldere verlichting meer voor de hand liggend.

Bovendien is het belangrijk om te kiezen voor verlichting die past bij de stijl en uitstraling van je terrasoverkapping en tuin. Houd je van rust, beperk je dan tot inbouwspots. Wil je juist je eigen draai geven aan de verlichting, kies dan voor wand- of staande lampen.

tussenligger met verlichting

Het gebruik van de juiste verlichting kan ook helpen om de ruimte te vergroten en een gevoel van diepte te creëren. Door bijvoorbeeld accentverlichting te gebruiken op bepaalde objecten in de ruimte, kan je de aandacht daar naartoe trekken en de ruimte optisch vergroten.

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat verlichting niet alleen functioneel is, maar ook kan bijdragen aan de sfeer en het comfort van je terrasoverkapping. Door te kiezen voor de juiste verlichting, kan je het hele jaar door genieten van deze prachtige toevoeging aan je huis en tuin.

2. Kies de juiste tuinmeubels

Je terrasoverkapping is de perfecte plek om te ontspannen, dus kies comfortabele tuinmeubels die passen bij de ruimte. Denk hierbij goed na hoe je de ruimte gaat gebruiken. Wil je regelmatig eten in de overkapping, kies dan voor een tuintafel of barset. Wil je vooral ontspannen, dan kies je juist voor een mooie loungebank of relaxte stoelen. Natuurlijke materialen geven de overkapping een warme uitstraling en verbinden het met de tuin. Wij adviseren tuinmeubelen van KeesSmit, een bedrijf dat dezelfde normen en waarden hecht aan hun service en producten zoals wij dat doen.

3. Kies de juiste bestrating

Naast verlichting en tuinmeubels heeft ook de vloer een grote invloed op de sfeer van je terrasoverkapping. Houten vlondertegels geven direct een warme uitstraling, terwijl keramische tegels juist een moderne en strakke look creëren. Houd er ook rekening mee dat sommige soorten vloeren, zoals houten vlonders, gevoeliger kunnen zijn voor weersinvloeden en sneller kunnen slijten. Overweeg daarom ook de duurzaamheid en het onderhoud van de vloer bij het maken van je keuze.

4. Onderhoud je terrasoverkapping goed

Een aluminium terrasoverkapping vergt minimaal onderhoud, maar een kleine onderhoudsbeurt zo nu en dan is gewenst. Maak het aluminium schoon met een zachte doek en lauw water met zeep. Spoel de terrasoverkapping goed af met water en maak de dakbedekking schoon zoals je ook de ramen zou poetsen. Naast het schoonmaken van de terrasoverkapping, is het ook belangrijk om de goot regelmatig te controleren op bladeren en vuil. Door verstopping kan het water niet goed weglopen en kan er lekkage ontstaan. Het is daarom raadzaam om de goot minstens twee keer per jaar schoon te maken. Verwijder alle bladeren, takjes en ander vuil en spoel de goot vervolgens goed door met water. Op die manier kun je de levensduur van je terrasoverkapping verlengen en voorkom je lekkages.

Bonus tips

Nog een laatste tip van ons dan! Wist je dat je een mooie tuinkamer kunt maken als je een terrasoverkapping dichtmaakt met glazen schuifwanden? Dat is ideaal om het hele jaar van je tuin te genieten, maar je kunt ook je tuinmeubelen het hele jaar laten staan. Dit is super voor de levensduur en maakt het leven natuurlijk een stukje makkelijker!

Heb jij nog andere tips, deel ze met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel