Home » Productinformatie » Aluminium terrasoverkapping; alles over het materiaal

Aluminium terrasoverkapping; alles over het materiaal

Bij een aluminium terrasoverkapping komt het een en ander aan techniek kijken. De sterkte van de constructie zit in de details. Zo bepalen de dikte, soort legering en het ontwerp van de profielen hoe sterk een terrasoverkapping daadwerkelijk is. Wij zetten belangrijke details op een rij.

6063-legering

De aluminium profielen zijn de belangrijkste onderdelen van een terrasoverkapping. Aluminium is een verzamelnaam voor veel soorten legeringen. Voor een terrasoverkapping wordt doorgaans gemaakt van een 6063 aluminium legering. Echter is hierin wel nog een onderscheid te maken tussen de 6063-T5 en 6063-T6 legering. De 6063-T5 legering heeft een maximale treksterkte van 20.000psi, terwijl de 6063-T6 legering een maximale treksterkte heeft van 28.000psi. De 6063-T6 legering is dus 40% sterker dan de 6063-T5 legering. 

Aluminium terrasoverkapping met 6063-T6 legering

Wij gebruiken bij onze aluminium terrasoverkappingen 6063-T6 aluminium voor alle dragende profielen. Daarnaast gebruiken wij verenstaal in het gootprofiel voor extra sterkte. Hierdoor is het mogelijk om een terrasoverkapping met polycarbonaat dak tot 6,06 x 3,0 meter op slechts twee staanders te plaatsen. Bij een glazen dak is het mogelijk om de terrasoverkapping tot 6,06 x 2,5 meter op twee staanders te plaatsen.

Dikte van het aluminium

De dikte van het aluminium wordt ook vaak als argument gebruikt om de sterkte van een aluminium terrasoverkapping te onderbouwen. Omdat aluminium een zacht metaal is, heeft dit slechts tot een bepaalde dikte een positieve invloed. Om deze reden gebruiken wij dan ook het verenstaal in de goot; het maakt de terrasoverkapping veel sterker dan profielen te gebruiken welke dikker zijn.

Aluminium terrasoverkapping monteren

Het zagen van de verschillende soorten legering maakt geen verschil. Dankzij de omvang van het gootprofiel en de dikte van 2mm, is het op maat maken van onze terrasoverkapping vrij eenvoudig. 70% van onze klanten plaatst de terrasoverkapping zelf. U kunt de aluminium terrasoverkapping als handig zelfbouwpakket bestellen.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over het aluminium en de gebruikte legering? Stel uw vraag en we zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Deel