Home » Inspiratie » Herfstklaar maken van je terrasoverkapping? Met deze vijf handige tips geniet jij optimaal van het buitenleven

Herfstklaar maken van je terrasoverkapping? Met deze vijf handige tips geniet jij optimaal van het buitenleven

Het kwik daalt, de bladeren verkleuren en je denkt al met weemoed terug aan die koude drankjes en warme zomeravonden. En laten we heel eerlijk zijn; dat waren er dit jaar veel te weinig. Maar wat als we je nu zouden vertellen dat jij gewoon het hele jaar kunt genieten van het buitenleven? Van de essentials tot sfeervolle trucjes, wij geven alvast een paar handige tips!

Houd de wind buiten…

Je weet dat de zomer langzaam maar zeker op zijn eind loopt als je kippenvel krijgt terwijl de zon nog volop schijnt. Voor je het weet besluit je maar naar binnen te gaan en je verlies te nemen. Niet nodig! De belangrijkste stap om langer van het buitenleven te genieten, is door te zorgen dat je je ruimte bestand maakt tegen de elementen.

… maar houd de warmte binnen!

De regel is best eenvoudig, doe de glazen schuifwand open bij mooi, warm weer en weer dicht zodra het afkoelt. Zo houd je de warmte binnen! Zodra je de wind weet buiten te houden, is het zaak dat je compenseert voor de verloren graden Celsius. De eenvoudigste manier is natuurlijk via terrasverwarming, maar met warme fleecedekens kom je al een heel eind. Comfortabele loungeset, warme chocolademelk, fleecedeken, wij zouden je niets kwalijk nemen!

Maak nuttig gebruik van je buitenruimte

Natuurlijk, een terrasoverkapping leent zich ideaal om familie en vrienden te ontvangen. Maar zodra het kouder wordt, ontvang je je visite al snel binnen. Je kunt veel meer met een terrasoverkapping! Wordt het een mancave of toch een buitenkeuken? En als we het dan toch over warm krijgen praten, wat dacht je van een mini-sportschool aan huis? Door extra functionaliteit aan je terrasoverkapping te geven, heb je een extra reden om van je ruimte gebruik te maken. 

Sfeer en verlichting gaan hand in hand

Niets zo kil en somber als een kale, donkere buitenruimte. Een beetje net zoals de herfst. Met de juiste sfeerverlichting maak je je terrasoverkapping ineens dubbel zo aantrekkelijk! Hang led spots in je terrasoverkapping, zet een stel geurkaarsen op tafel en hang je plafond vol kerstverlichting tijdens de feestdagen. Of het hele jaar door, wij oordelen niet. Jouw feestje!

Een terrasoverkapping is meer dan een overdekt terras

Niets zo lekker dan wegdromen in een goed boek terwijl de regen zachtjes op het dak klettert. Dat doe je niet in een klapstoel, maar bijvoorbeeld op een lekkere fauteuil of in een hangmat! Als het najaar je tuin langzaam kil en triestig maakt, zorg jij ervoor dat het onder je overkapping extra sfeervol is! Leg een hoogpolig kleed neer, kies voor winterbestendige planten of leg felle kussens op je stoel, bank of loungeset.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Deel