Klantenservice open maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 23:59

Retourneren en terugbetaling

Wij zijn er om je te helpen als je jouw bestelling wil retourneren. Deze pagina bevat alle relevante informatie over hoe je je bestelling kunt retourneren en hoe je je terugbetaling kunt ontvangen. Voor alle retouraanvragen en/of annuleringen dient het herroepingsformulier ingevuld te worden.

Ik heb mijn bestelling al ontvangen

Je kunt je producten gratis binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling retourneren. Vul het herroepingsformulier in en onze klantenservice informeer je over hoe en wanneer je je bestelling kunt retourneren.

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen

Bestellingen die nog niet zijn verzonden, kunnen gratis worden geannuleerd. Vul het herroepingsformulier in. Wij kunnen je bestelling voor je annuleren of wijzigen. Neem contact met ons op via telefoon of e-mail.

Herroepingsformulier

Vul dit formulier in als je een bestelling wil retourneren. Door dit te doen, oefen je je herroepingsrecht uit. Wij ontvangen automatisch een retouraanvraag van je waarin je aangeeft je producten te willen retourneren. Je ontvangt een bezorgkalender om een datum te kiezen waarop wij de producten terugnemen. Let op: wij moeten de bestelling binnen 30 dagen van de oorspronkelijke leverdatum retour kunnen halen. Herroep je bestelling dus altijd ruim op tijd (advies is binnen 14 dagen).  Als je bestelling als pakket is verzonden, sturen wij je een retourlabel.

Herroepingsformulier (NL)

Veelgestelde vragen over retourzendingen en terugbetalingen

Je hebt het recht om elke bestelling binnen 30 dagen na ontvangst van de producten terug te sturen. Zorg ervoor dat de producten, voor zover redelijkerwijs mogelijk, in originele staat en onbeschadigd zijn. In geval van beschadiging of onvolledigheid van de geretourneerde producten wordt de waardevermindering in rekening gebracht. Het retourneren is gratis. Indien wij constateren dat er meer is gebeurd dan alleen het inspecteren van de levering, waardoor het geleverde product is beschadigd, kan de klant aansprakelijk zijn voor de daaruit voortvloeiende waardevermindering. Op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van herroeping. Maatwerk is alle producten die volgens klantspecifieke afmetingen worden vervaardigd.

Zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 30 dagen na de dag die volgt op de leveringsdatum. De tijd die je bestelling nodig heeft om terug te keren naar ons magazijn is inbegrepen in de bedenktijd van 30 dagen. Met andere woorden: de producten moeten binnen 30 dagen na ontvangst bij jou thuis teruggekeerd zijn in ons magazijn.

Zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing om de overeenkomst te herroepen. Je krijgt je volledige aankoopbedrag inclusief verzendkosten terugbetaald (met uitzondering van eventuele extra kosten als gevolg van uw keuze voor een andere leveringsmethode dan de door ons aangeboden goedkoopste standaardlevering). Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee uje de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins bent overeengekomen; in ieder geval worden voor dergelijke terugbetalingen geen kosten in rekening gebracht. Wij kunnen wachten met terugbetalen totdat wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt overgedragen aan de vervoerder, afhankelijk van wat het eerst komt.

Indien je de overeenkomst herroept, zullen wij alle tot dan toe door jouw gedane betalingen, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten als gevolg van je keuze voor een andere leveringswijze dan de door ons aangeboden goedkoopste standaardlevering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, terugbetalen. Wij betalen je met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht terug, tenzij we uitdrukkelijk anders zijnovereengekomen; in elk geval worden voor dergelijke vergoedingen geen kosten in rekening gebracht. Wij mogen de terugbetaling opschorten totdat de producten weer in ons bezit zijn, of je hebt aangetoond dat je de producten aan de externe vervoerder hebt overhandigd, afhankelijk van het moment dat eerst komt.

Je dient de goederen onverwijld en in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop je ons je beslissing om de overeenkomst te herroepen heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken.
Retourneren is gratis. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die voortvloeit uit het gebruik van de goederen dat verder gaat dan wat nodig is om de aard, de kenmerken en de functionaliteit van de producten te beoordelen.

Deel