Jouw winkelwagen

Klantenservice open maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59 & zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00.

Je terrasoverkapping schoonmaken in 6 stappen

Terrasoverkapping schoonmaken

Een terrasoverkapping is een populaire toevoeging aan elk huis. Om ervoor te zorgen dat je terrasoverkapping er altijd als nieuw uitziet, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleg geven over het schoonmaken van terrasoverkapping en een aantal goede tips geven. Let op: deze schoonmaaktips zijn voor terrasoverkappingen van aluminium met polycarbonaat of glazen dak.

Terrasoverkapping schoonmaken
Tijd nodig 1 hour, 30 minutes

Gereedschappen

Emmer
Zachte borstel
Microvezeldoek
Afdroogdoek
Ladder
Telescoopsteel

Benodigdheden

Warm water
PH-neutrale reiniger

Jouw terrasoverkapping schoonmaken in 6 stappen

Stap 1: Verwijder vuil en stof
Verwijder vuil en stof voordat je begint met het schoonmaken van je terrasoverkapping. Doe dit door, van boven naar beneden, de overkapping af te spoelen met water.
Stap 2: Poetsmiddel aanmaken
In een emmer warm water, meng een kleine hoeveelheid PH-neutrale reiniger. Volg altijd de aanwijzingen op het etiket van de reiniger. Onze tip: gebruik de Novacare Shamp-Wax uit de Alubox Basis. Deze is geschikt voor aluminium, polycarbonaat en glas.
Stap 3: Reinig het oppervlak
Gebruik een zachte borstel of microvezeldoek om het oppervlak van de terrasoverkapping te reinigen. Zorg ervoor dat je het schoonmaakmiddel grondig over het oppervlak verdeelt en laat het een paar minuten inwerken. Werk altijd van boven naar beneden.
Stap 4: Afspoelen
Spoel de terrasoverkapping vervolgens weer met ruim water af. Zorg ervoor dat er geen resten van de schoonmaakmiddelen overblijven.
Stap 5: Drogen
Gebruik een aantal schone doeken om de overkapping zoveel mogelijk droog te maken. Dit zorgt voor een mooier eindresultaat zonder opgedroogde druppels.
Stap 6: Tip! Surface renewer
Je terrasoverkapping extra lang mooi houden? Gebruik dan de Surface Renewer. Deze brengt de kleur opnieuw tot leven en zorgt ervoor dat de poedercoating extra lang mooi blijft.

Conclusie: Met de juiste producten, zoals een telescoopstang en technieken is jouw terrasoverkapping schoonmaken eenvoudig zelf te doen. Het is belangrijk om regelmatig te onderhouden om de levensduur van een terrasoverkapping te verlengen en ervoor te zorgen dat het er altijd als nieuw uitziet. Onthoud altijd om veiligheid voorop te stellen en de aanwijzingen op het etiket van de reiniger te volgen.

We hebben nog enkele veelgestelde vragen voor je beantwoord. Mochten er toch nog andere vragen zijn, reageer dan gerust onder dit artikel.

Veelgestelde vragen

Het is aanbevolen om je overkapping minimaal één keer per jaar goed schoon te maken. De Surface Renewer adviseren wij minimaal één keer per twee jaar te gebruiken, als is jaarlijks nóg beter.

Een PH-neutrale reiniger is een schoonmaakmiddel dat een neutrale pH-waarde heeft, wat betekent dat het niet te zuur of te basisch is. Het is veilig voor het gebruik op oppervlakken zoals terrasoverkappingen, aangezien het geen beschadiging aan de materialen veroorzaakt.

Het is het beste om een PH-neutrale reiniger te gebruiken, aangezien andere reinigers beschadiging aan de materialen kunnen veroorzaken. Controleer altijd het etiket van de reiniger voordat je het gebruikt om ervoor te zorgen dat het veilig is voor gebruik op je overkapping.

Je kunt over de liggers en goot lopen, dit is stevig genoeg. Om dit wat makkelijker te maken kun je een plank in de breedte hier overheen leggen.

2 comments

 1. sam Alqalqeely

  kan ik dan op de overkapping staan of lopen als het nodig is? in andere worden wil ik graag weten of de ramen van de kamers boven de overkapping bereikbaar blijven voor mogelijke onderhoud in de toekomst.

  1. Goedemorgen,

   Het is mogelijk om over de liggers te lopen/kruipen. Deze zijn namelijk dragend.

   Vriendelijke groet,
   team ForaVida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Deel