Klantenservice – maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00

Laat je inspireren door deze 6 real life voorbeelden van omgebouwde bijgebouwen

Een eigen overkapping komt in ontzettend veel soorten en maten. Je kunt ervoor kiezen om er eentje volledig nieuw te bouwen, maar een ander uitstekend alternatief is om een bestaande constructie om te bouwen tot een overkapping. Zo geef je een overkapping meer karakter en maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Wellicht kun je jezelf daar nog weinig bij voorstellen. Bij ForaVida hebben we de afgelopen jaren duizenden klanten geholpen met hun terrasoverkapping of glazen schuifwand. Om je alvast te laten zien hoe oneindig de mogelijkheden zijn, doen we een greep uit de foto’s die wij van onze klanten hebben ontvangen. Laat je inspireren door deze 6 voorbeelden van omgebouwde bijgebouwen die onze klanten hebben gerealiseerd!

Van opslag naar overkapping

De ene constructie vergt ontzettend veel werk om er een volwaardige overkapping van te maken. Deze overkapping van één van onze klanten is echter een schoolvoorbeeld van een overkapping waar juist niet zo veel meer aan hoefde te gebeuren. De constructie van deze voormalige houten schuur was eigenlijk al een mooie, landelijke overkapping. Maar dankzij de glazen schuifwanden is het een adembenemende buitenruimte geworden om het hele jaar door te genieten.

VOOR
NA

Van houthok naar serre

Je hoeft niet altijd de oorspronkelijke functie op te geven om serre te creëren. In dit voorbeeld is de houtopslag nog steeds intact gebleven, maar is de ruimte uitgebreid met een loungeset en televisie. Onze glazen schuifwanden zijn op bijna alle stevige oppervlaktes te monteren, zoals ook op steen in dit voorbeeld. Op deze manier kun je ook met minder weer heerlijk genieten van het buitenleven.

Houd er wel altijd rekening mee dat glazen schuifwanden een serre beschermen tegen regen en wind, maar geen isolerende werking heeft. Je geniet weliswaar het hele jaar door van je overkapping, maar in de winter kan het voorkomen dat het nét wat te koud is om buiten te vertoeven.

Van tuinhuis naar terrasoverkapping

Soms zijn zelfs wij stomverbaasd over de mogelijkheden en creativiteit. Eén van onze klanten bouwde zijn vervallen tuinhuis om tot een schitterende terrasoverkapping. Twee van de buitenwanden en het dak zijn behouden gebleven. Deze zijn daarna ondersteund door extra houten balken en helemaal afgemaakt met onze glazen schuifwanden. Het resultaat is een vintage-style veranda met een moderne, speelse twist. Wij zijn fan!

VOOR
NA

Schuurtjes zijn ook potentiële ontspanningsplekken

We zagen het al eerder in een grotere variant, maar ook kleinere schuurtjes zijn prima te converteren naar extra woonruimte om te relaxen. In dit voorbeeld zien we een achtertuin van een typisch Nederlands rijtjeshuis met achterom. Maar laat de beperkte ruimte je niet afschrikken om een ruimte voor jezelf te maken om je heerlijk terug te trekken.

Deze klant laat zien dat je met een beperkte ruimte en glazen schuifwand perfect een landelijke schuur om kunt bouwen tot een nieuwe ruimte voor jou en je kinderen. Klein, maar fijn!

Tuinkamer met karakter

Hoe maak je van een eenvoudige houten schuur een schitterende moderne tuinkamer? Zo dus! De combinatie van verticale houten latten en het zwarte geraamte geven de tuinkamer meteen flink wat meer karakter en een moderne uitstraling. De klant vergrootte de opening om zo, met behulp van onze matzwarte glazen schuifwand in een 4-rails uitvoering, een flinke extra buitenruimte toe te voegen in de hoek van de tuin.

VOOR
NA

Moderne overkapping aan huis

Tot slot laten we je wederom zien wat er mogelijk is met jouw schuurtje in je achtertuin. In dit geval heeft een handige doe-het-zelver de volledige schuur een complete make-over gegeven. Zo is er nog steeds sprake van een ‘klassieke’ achterom, maar lijkt de ruimte meer op een verlenging van de woonkamer dan op een omgebouwde schuur. 

Door de wanden te stucen en boheems interieur te plaatsen, krijg je een frisse, ruimtelijke extra woonruimte waar jij heerlijk weg kunt dromen terwijl je kinderen veilig in de tuin spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Success!

The discount has been applied. You will see it when you checkout.

There has been a problem

Unfortunately this discount cannot be applied to your cart.

Deel