ForaVida » Inspiratie » Doe-het-zelf » Vier tips die je niet mag missen bij de aanschaf van glazen schuifwanden

Vier tips die je niet mag missen bij de aanschaf van glazen schuifwanden

Heerlijk genieten van de najaarszon, terwijl je de herfstbladeren van de bomen ziet waaien? Of wegdromen met een goed boek terwijl het buiten pijpenstelen regent? Dat kan allemaal door glazen schuifwanden in je overkapping te plaatsen. Hoe eenvoudig het ook allemaal klinkt, er zitten toch nog aardig wat haken en ogen aan de aanschaf van glazen schuifwanden. Wij willen niet dat je van een koude kermis thuiskomt en dus geven we je vier tips die jij niet mag missen bij de aanschaf van glazen schuifwanden

1. Meet met twee maten

Normaliter heeft deze uitspraak niet zo’n positieve lading, maar in het geval van glazen schuifwanden inmeten is dat wel noodzakelijk. Om te bepalen wat voor railsysteem je nodig hebt, meet je eerst de breedte van de terrasoverkapping op inclusief staanders en daarna de afmeting van de opening, dus exclusief staanders. Aan de hand daarvan bepaal je welk railsysteem de breedte heeft die het dichtst bij je afmeting in de buurt komt, maar zorg dat deze nooit kleiner is dan de afmeting van je opening. Klinkt ingewikkeld, hè? Wij hebben ook nog nooit een wiskundeknobbel gehad, maar een kind kan de was doen in dit geval!

Voorbeeld: Je terrasoverkapping is 3 meter breed en de opening is 2800mm. Je kiest dan voor een 3-railsysteem van 2940mm. De glasplaten zullen elkaar een klein beetje overlappen. In totaal is dat 2940 – 2800 = 140 mm. Bij een 3-railsysteem zijn er twee overlappunten en is de overlap per paneel dus 70 mm.

Tip van de showroom: kies altijd voor een zo klein mogelijke overlap, dat geeft het helderste en mooiste resultaat.

De hoogte van de glazen schuifwanden is afhankelijk van de werkhoogte van je terrasoverkapping. Onze 82 cm en 98 cm deuren zijn verkrijgbaar met een werkhoogte tussen de 2000mm en 2700mm. Bekijk ook onze exacte matentabel voor een beter overzicht.

2. controleer je fundering

Nu je je weet welk railsysteem je nodig hebt, zou je denken: bestellen en monteren die glazen schuifwanden! Dat lijkt misschien ook zo, maar voor je het weet is je glazen schuifwandsysteem verzakt en scheef. En vanuit daar stroomt de ellende vaak binnen. Letterlijk en figuurlijk, want de elementen kunnen dan eenvoudiger binnentreden. De oplossing is een goede fundering voor je schuifwandsysteem. Zorg er dus voor dat je ondergrond stevig en helemaal waterpas is. Om dit te vereenvoudigen zijn er funderingskokers. De koker is van dik aluminium en verzakt in het terras, waardoor je nauwelijks iets ziet van het systeem.

3. Probeer vlekken te voorkomen

Deurtje open, deurtje dicht. Vingertje hier, vlekje daar. Vooral bij het naar links en rechts duwen van je schuifwand laat je al snel vingerafdrukken achter op je glasplaat. Niemand zit natuurlijk op vingerafdrukken te wachten, tenzij je rechercheur van beroep bent. Het alternatief voor excessief schoonmaken is handgrepen plaatsen op je schuifwanden. Gelukkig heeft ForaVida die in verschillende kleuren en maten! Deugrepen worden gemonteerd aan de zijkant van uw glazen schuifwand en plakgrepen zijn met dubbelzijdige tape eenvoudig vast te kleven aan de glasplaat. Ook onze luxere RVS komgreep wordt zo op je glasplaat vastgeplakt.

4. Ken het verschil tussen een tochtstrip en een sierstrip

Net als bij een goed schilderij, zorgt een stijlvolle omlijsting ervoor dat je glasplaat er écht uitspringt. Een sierstrip, de naam zegt het al, geeft je glasplaten een luxe uitstraling. Een tochtstrip, heeft kleine borstelhaartjes aan de strip en zorgt ervoor dat wind en ongedierte beter buiten blijft. Tocht- en sierstrippen zijn optioneel bij te bestellen en zeker geen must, dus kies altijd voor een optie die het best bij je past!

Nu snappen wij best dat deze vier tips die je niet mag missen bij de aanschaf van glazen schuifwanden niet de hele lading dekken. Misschien zit je wel met meer vragen dan waarmee je deze blogpost begon en daarom staat onze klantenservice voor je klaar om die te beantwoorden!

Tip van de showroom: onze Instagram is dé plek om inspiratie op te doen! Hier zie je wie je voor zijn gegaan en wat voor moois zij hebben gedaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Deel