Terrasoverkapping laten monteren: Houd hier rekening mee!

Monteren wij uw terrasoverkapping? Dan wordt bij de prijsopgave uitgegaan van een standaard situatie. Indien de situatie afwijkt, kunnen er extra kosten bijkomen voor de montage, aangezien wij meer tijd en eventueel meer materiaal nodig zullen hebben om de plaatsing van de terrasoverkapping af te ronden. Wij vragen voordat de montage plaatsvindt altijd foto’s van de plaats waar gemonteerd moet worden. Zo voorkomen we dat onze monteurs (en u natuurlijk ook) voor eventuele verrassingen komen te staan.

Wat valt er onder standaard montage van een terrasoverkapping?

 • De terrasoverkapping plaatsen tegen een rechte bakstenen muur zonder obstructies.
 • Bij een gevel met isolatie plaatsen wij tot maximaal 10 centimeter isolatie. In alle andere gevallen dienen de bevestigingsmiddelen vooraf zelf geplaatst te worden.
 • De terrasoverkapping plaatsen wij op een afschot van 8° (hiervan wijken wij niet af).
 • Het plaatsen van een eventuele fundering onder de staanders van de terrasoverkapping (als deze in de offerte is meegenomen).
 • Het afkitten van het muurprofiel (niet de zijligger(s) van de overkapping).
 • Het eruit halen van de bestrating (op zandbed) op de plaats waar de staanders en eventuele glazen schuifdeuren komen (niet het terug erin leggen).
 • Als het dak in de breedte moet worden ingekort, wordt bij een polycarbonaat dak één plaat ingekort.
 • Het afzagen van een eventuele regenpijp (het aansluiten van de HWA of verleggen van een regenpijp doen wij niet). Wilt u niet dat deze af wordt gezaagd? Zorg er dan voor dat u deze van tevoren verlegd.
 • Het plaatsen van alle producten: de terrasoverkapping inclusief aangeschafte accessoires. Ook de inbegrepen hemelwaterafvoer zit hierbij inbegrepen. Deze wordt boven of onder de grond klaar gelegd, zodat u deze indien gewenst verder aan kunt sluiten. Dit aansluiten doen onze monteurs dus niet.

Monteren van accessoires

Wij hebben allerlei accessoires in ons assortiment om uw terrasoverkapping uit te breiden. Hieronder vindt u informatie over wat er onder standaard montage valt per accessoire.

Glazen schuifwanden

 • De glazen schuifdeuren plaatsen wij op een rechte ondergrond ,zonder obstructies, die waterpas is (obstructies zijn bijvoorbeeld uitstekende objecten, planten etc.).
 • De rail plaatsen wij op een funderingskoker (als deze in de offerte is meegenomen). Zorgt u zelf voor de fundering, dan zijn wij hier niet verantwoordelijk voor. Dit betekent dat wij geen garantie bieden op eventuele verzakkingen of oneffenheden in de vloer waardoor de deuren scheef kunnen gaan staan. 
 • Eventuele accessoires monteren wij ook; zoals glasopvang, tochtstrips en deurgrepen of plakgrepen (als deze in de offerte zijn meegenomen).

Zijspie en zijwand

 • Een polycarbonaat zijspie/zijwand maken wij ter plekke op maat. De zijspie/zijwand zetten wij vervolgens in elkaar gezet en monteren deze aan de terrasoverkapping.
 • Een glazen zijspie leveren wij in een punt van 8 graden. Een maatwerk zijspie is niet mogelijk.

Ledverlichting

 • De ledverlichting leveren wij stekkerklaar. Stekkerklaar wil zeggen dat de verlichting met een stekker geleverd wordt en dus niet op een stroompunt aan wordt gesloten. De transformator plaatsen wij onder een kliklijst in het muurprofiel. U kunt bij de monteur zelf aangeven waar u wilt dat de transformator in het muurprofiel komt, zodat de stekker daar uitkomt. Het snoer van de stekker is 50 cm lang. U kunt eventueel verlengkabels bijbestellen. Deze verlengkabels verlengen de kabel van de transformator naar het ledlampje. Deze zijn meestal alleen nodig bij overkappingen die breder zijn dan 6 meter.

Voorbeelden van situaties die extra montagekosten met zich meebrengen

N.B. Als één van onderstaande situaties bij u van toepassing is, dient u dit altijd voor monteren van de terrasoverkapping bij ons aan te geven.

 • Het verwijderen van meubels, bloempotten, bloembakken en planten e.d. van de plaats waar de overkapping geplaatst moet worden.
 • Het plaatsen van een extra afvoer (HWA) in de overkapping.
 • Plaatsing tegen een muur die niet van baksteen is of met bijvoorbeeld verspringingen en/of obstructies erin.
 • Alle dakplaten van een terrasoverkapping met polycarbonaat dak even breed laten maken als de overkapping moet worden ingekort in de breedte.

Staat uw situatie hierboven niet genoemd, maar twijfelt u of het onder standaard montage valt? Vraag het ons dan gerust. Heeft u nog vragen over de standaard montage van een terrasoverkapping? Laat gerust een reactie achter en we zullen uw vraag zo snel mogelijk antwoorden.

Lees Interacties

Reacties

 1. G.E. Minguel zegt

  Terrasoverkapping met polycarbonaat dak 6,06 x 3,5 meterBewerk opties
  Kleur:Antraciet
  Type polycarbonaat:Melkwit poycarbonaat
  Vlakke sierkap
  Drie zakken snelbeton à 25kg + €75,00
  Ledverlichting met 10 spots + €259,00
  Voorkant open
  Zijspie met polycarbonaat + €179,00
  Type polycarbonaat:Melkwit polycarbonaat
  Zijspie met polycarbonaat + €179,00
  Type polycarbonaat:Helder polycarbonaat
  => Mijn vraag is wat is de montage kosten hiervan?

 2. de vos zegt

  terrasoverkapping met polycarbonaat helder 5.06×2.50cm
  lijstwerk strak.
  2x betonstaanders waarvan 1 hwa.
  wat kost het plaatsen hiervan, en hoe snel kunnen jullie leveren en monteren.

  • foravida zegt

   Goedemiddag heer/mevrouw de Vos,

   De montage (zonder accessoires) kost €599,-. We zijn momenteel vol tot half mei, maar proberen nog nieuwe montageteams op te zetten om de montagetijd te verkorten. Helaas is het momenteel wat lastiger om vakkundige monteurs te vinden.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 3. Han zegt

  Hallo, is het ook mogelijk om het niet aan het huis te monteren maar los in een hoek van de tuin dus dat er een dichte achterwand en 1 dichte zijwand bijkomt? Zoja wat zijn de kosten dan 5 meter breed en 3 meter diep incl de achterwand en 1 dichte zijwand. En montage kosten?
  Groeten, Han

 4. Johan Traas zegt

  Wat kost een overkapping van ca291 cm breed en uitval 300cm
  Kleur antraciet met zonwerende platen
  Waterafvoer door dak heen en geplaatst er hangt wel een rolluik die blijft
  De kap komt tussen 3 muren
  Volgens mij komt de kap op ca €1020,00 maar het plaatsen daar van
  Leveren en plaatsen is in Goes
  P.s wat zijn de maten van de poten

  • foravida zegt

   Beste Johan,

   De prijs voor de montage is €748,00. Een regenpijp door het dak is iets wat wij niet maken, omdat dit een grote kans op lekkages geeft.
   Onze staanders zijn 110x110mm.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

  • Karabudak zegt

   Hallo,

   Veranda 460 breed en 300 diep met glazen dak en 2 keer glazen spie met betonpoeren 1 met hwa. Wat zijn de montage kosten?

   • foravida zegt

    Goedemiddag,

    De montage voor de overkapping met glazen dak en de accessoires kost €1.446,-. Dit in inclusief een inmeetafspraak en maatwerk voor het glas.
    Mocht u verder nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

 5. Van de laar zegt

  Beste,
  Wat zijn de monteerkosten voor een 5.06 bij 3.5 overkapping? Ik heb bij een raam een inkeping, dit kan ik eventueel zelf dichtmaken. Maar wat zou het extra kosten als jullie dit doen??
  Zou er bijvoorbeeld een afspraak gemaakt kunnen worden voor levering en eventueel montage in juli??? Of enkel levering in juli? En krijg je dan ook de terrasheater erbij????

  Mvg

  Rebecca van de Laar

  • foravida zegt

   Beste Rebecca,

   De inkeping dichtmaken is iets wat wij niet doen. De standaard montage van de overkapping van 5,06 x 3,5 meter kost €599,00 (exclusief eventuele accessoires). Levering en/of montage in juli is nog mogelijk, ook nog met de gratis terrasverwarmer.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 6. Carla zegt

  Ik heb een paar weken geleden gevraagd wat het plaatsen van een overkapping +zijwanden + schuifdeuren kost.
  500×300.
  Nooit een reactie op gehad.

  • foravida zegt

   Excuses, we hebben uw vorige vraag gemist. De prijs per onderdeel:
   – Terrasoverkapping van 5,06 x 3,0 meter = €599,00
   – (optioneel) Inkorten breedte = €199,00
   – Zijwand met polycarbonaat = €299,00 per zijwand
   – 5-rail glazen schuifwand = €199,00

   Daarnaast kan het nog zijn dat u ook nog andere opties wilt laten monteren, bijvoorbeeld:
   – Ledverlichting = €79,00
   – Funderingskoker = €159,00
   – Deurgrepen, tochtstrippen en/of sierstrippen = €5,00 per stuk
   – Glasopvang (U-profielen tegen de staanders) = €30,00 per set

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 7. G. Ekkelboom zegt

  Goedenavond,

  Ik zou graag willen weten of jullie ook een terrasoverkapping inmeten? Zo ja wat is hier de prijs van?
  Met vriendelijke groet,
  G. Ekkelboom
  Kampen

  • foravida zegt

   Goedemorgen,

   Inmeten doen wij alleen bij montage van een glazen dak met maatwerk. Door het ontwerp van onze overkappingen is het namelijk niet nodig om in te meten; alles kan ter plekke op maat gemaakt worden.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 8. w kop zegt

  ik wil jullie l foravida laten weten dat jullie super vlot zijn met het terug sturen van de mail s en echt eerlijke goede tips geven .ook het overzicht om het te plaatsen .bij jullie is echt al ben je geen klant toch klant is koning. heel veel succes dat gun ik jullie van harte .u hoord nog van ons groetjes

 9. Roy zegt

  Ik zou graag bij een bestaande overkapping aan beide zijden een alminuim zijwanden willen laten plaatsen.De hoogste punt is 2.20m en lengte is 3.80m.Mijn vraag is kan dit geplaatst worden waar ook een spie

  • foravida zegt

   Hallo Roy,

   Indien u de overkapping ook van ForaVida heeft, kunt u het plaatsen ook door ons laten doen. De aluminium zijwand is standaard 2,0 meter hoog, en het gedeelte erboven wordt opgevuld met een zijspie van polycarbonaat.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 10. Thielen zegt

  Hallo,
  ik wil 2 glazenschuifwanden laten monteren 1x 6 rails 5880 breed 2n 1×4 rails 3920 breed beide 220 hoog wij zorgen zelf voor de fundering met rail ( waterpas )
  welke kosten komen erbij voor het monteren ?

  Groetjes Antonie Thielen

  • foravida zegt

   Goedemiddag,

   Wij voeren alleen montage uit indien de glazen schuifwanden in een ForaVida terrasoverkapping worden geplaatst. In andere gevallen kunt u zelf iemand inschakelen of het eventueel zelf doen met behulp van onze montagehandleiding.
   Dit doet zo’n 95% van onze klanten.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 11. Akdeniz zegt

  Hallo,

  Ik zou graag willen weten wat het kost om dit door jullie te laten monteren.

  Terrasoverkapping met polycarbonaat dak 5,06 x 2,5 meter
  Opties
  Kleur: Antraciet
  Type dak: Melkwit poycarbonaat
  Vlakke sierkap
  Twee betonpoeren waarvan één met HWA + 120,00
  Geen ledverlichting
  Glazen schuifwand + 899,00
  Werkhoogte: 2200mm
  Accessoires glazen schuifwand: funderingskoker + 159,00Glasopvang + 159,00Tochtstrippen voor alle deuren + 80,00
  Zijwand van aluminium panelen + zijspie met polycarbonaat + 599,00
  Type polycarbonaat: Melkwit polycarbonaat
  Zijwand van aluminium panelen + zijspie met polycarbonaat + 599,00
  Type polycarbonaat: Melkwit polycarbonaat

 12. Phong zegt

  goedenavond,

  graag wil ik weten hoeveel de montage koste voor terrasoverkapping met inkorten:

  Terrasoverkapping antraciet met polycarbonaat dak 6,06 x 4,0 meter – Helder polycarbonaat
  Bewerk opties
  Vlakke sierkap
  Drie betonpoeren waarvan één met HWA + 175,00
  Ledverlichting met 6 spots + 199,00
  Voorkant Glazen schuifwanden + 1.098,00 Werkhoogte: 2150mm
  Rechts Zijspie met polycarbonaat + 199,00 Type polycarbonaat: Helder polycarbonaat
  Links Glazen schuifwand + zijspie met glas + staander + 1.297,00 Werkhoogte: 2150mm

  • foravida zegt

   Goedemorgen,

   De montage an de overkapping zoals gevraagd is:
   Montage terrasoverkapping €599,00
   Montage inkorten breedte €199,00
   Montage led – verlichting €79,00
   Montage glazen schuifdeuren €239,00
   Montage polycarbonaat zij spie €99,00
   Montage glazen zij spie €99,00
   Montage 4-rail €179,00

   Totaal: €1.493,-

   Mocht u verder nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

   ForaVida

 13. Saliha zegt

  Hallo, hoeveel kost een overkapping van 4,5 meter breed en 2,5 diep?

  Hoeveel zou de montage kosten en wanneer zou het eventueel gemonteerd kunnen worden?

  • foravida zegt

   Goedemiddag,

   Excuses voor het verlate antwoord. De overkapping van 5,06 x 2,5 meter kost €1.179,-. De totale montageprijs voor uw aanvraag is €798,- inclusief inkorten.
   Mocht u verder nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

 14. Anna Peters zegt

  Goedenavond,

  Graag zou ik weten wat het volledig monteren van de volgende overkapping kost;

  Kleur; antraciet
  Afmeting; 5.06 x 3,5m
  Inkorten; +/- 4,75 x 3,5m
  Helder polycarbonaat
  Staanders standaard
  Klassieke sierkap
  8 LED-spots
  Voorkant schoren twee stuks
  Rechter- en linkerzijkant open

  Fundering; help? Wat is raadzaam voor bovengenoemde overkapping?

  Alvast heel erg bedankt voor uw reactie!
  Met vriendelijke groet.

  • foravida zegt

   Goedemiddag,

   Excuses voor het verlate antwoord. De totale montageprijs voor uw aanvraag is €927,- inclusief inkorten.
   Voor de fundering kan snelbeton gebruikt worden.
   Mocht u verder nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

 15. siemon de jong zegt

  Terrasoverkapping met polycarbonaat dak 4.91 x 2.10meter
  Opties
  Kleur: Antraciet
  Type dak: Melkwit poycarbonaat
  klassieke sierkap
  Twee betonpoeren waarvan één met HWA + ledverlichting 6 spots
  rechter zijkant dicht met helder polycarbonaat
  wat zijn de kosten als jullie dit plaatsen

  • foravida zegt

   Goedemiddag,

   Excuses voor het verlate antwoord. De totale montageprijs voor uw aanvraag is €1.276,- inclusief inkorten.
   Mocht u verder nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *