terrasoverkapping laten monteren

Terrasoverkapping laten monteren: Houd hier rekening mee!

Monteren wij uw terrasoverkapping? Dan wordt bij de prijsopgave uitgegaan van een standaard situatie. Indien de situatie afwijkt, kunnen er extra kosten bijkomen voor de montage, aangezien wij meer tijd en eventueel meer materiaal nodig zullen hebben om de plaatsing van de terrasoverkapping af te ronden. Wij vragen voordat de montage plaatsvindt altijd foto’s van de plaats waar gemonteerd moet worden. Zo voorkomen we dat onze monteurs (en u natuurlijk ook) voor eventuele verrassingen komen te staan.

Wat valt er onder standaard montage van een terrasoverkapping?

 • De terrasoverkapping plaatsen tegen een rechte bakstenen muur zonder obstructies.
 • Bij een gevel met isolatie plaatsen wij tot maximaal 10 centimeter isolatie. In alle andere gevallen dienen de bevestigingsmiddelen vooraf zelf geplaatst te worden.
 • De terrasoverkapping plaatsen wij op een afschot van 8° (hiervan wijken wij niet af).
 • Het plaatsen van een eventuele fundering onder de staanders van de terrasoverkapping (als deze in de offerte is meegenomen).
 • Het afkitten van het muurprofiel (niet de zijligger(s) van de overkapping).
 • Het eruit halen van de bestrating (op zandbed) op de plaats waar de staanders en eventuele glazen schuifdeuren komen (niet het terug erin leggen).
 • Als het dak in de breedte moet worden ingekort, wordt bij een polycarbonaat dak één plaat ingekort.
 • Het afzagen van een eventuele regenpijp (het aansluiten van de HWA of verleggen van een regenpijp doen wij niet). Wilt u niet dat deze af wordt gezaagd? Zorg er dan voor dat u deze van tevoren verlegd.
 • Het plaatsen van alle producten: de terrasoverkapping inclusief aangeschafte accessoires. Ook de inbegrepen hemelwaterafvoer zit hierbij inbegrepen. Deze wordt boven of onder de grond klaar gelegd, zodat u deze indien gewenst verder aan kunt sluiten. Dit aansluiten doen onze monteurs dus niet.

Monteren van accessoires

Wij hebben allerlei accessoires in ons assortiment om uw terrasoverkapping uit te breiden. Hieronder vindt u informatie over wat er onder standaard montage valt per accessoire.

Glazen schuifwanden

 • De glazen schuifdeuren plaatsen wij op een rechte ondergrond ,zonder obstructies, die waterpas is (obstructies zijn bijvoorbeeld uitstekende objecten, planten etc.).
 • De rail plaatsen wij op een funderingskoker (als deze in de offerte is meegenomen). Zorgt u zelf voor de fundering, dan zijn wij hier niet verantwoordelijk voor. Dit betekent dat wij geen garantie bieden op eventuele verzakkingen of oneffenheden in de vloer waardoor de deuren scheef kunnen gaan staan. 
 • Eventuele accessoires monteren wij ook; zoals glasopvang, tochtstrips en deurgrepen of plakgrepen (als deze in de offerte zijn meegenomen).

Zijspie en zijwand

 • Een polycarbonaat zijspie/zijwand maken wij ter plekke op maat. De zijspie/zijwand zetten wij vervolgens in elkaar gezet en monteren deze aan de terrasoverkapping.
 • Een glazen zijspie leveren wij in een punt van 8 graden. Een maatwerk zijspie is niet mogelijk.

Ledverlichting

 • De ledverlichting leveren wij stekkerklaar. Stekkerklaar wil zeggen dat de verlichting met een stekker geleverd wordt en dus niet op een stroompunt aan wordt gesloten. De transformator plaatsen wij onder een kliklijst in het muurprofiel. U kunt bij de monteur zelf aangeven waar u wilt dat de transformator in het muurprofiel komt, zodat de stekker daar uitkomt. Het snoer van de stekker is 50 cm lang. U kunt eventueel verlengkabels bijbestellen. Deze verlengkabels verlengen de kabel van de transformator naar het ledlampje. Deze zijn meestal alleen nodig bij overkappingen die breder zijn dan 6 meter.

Voorbeelden van situaties die extra montagekosten met zich meebrengen

N.B. Als één van onderstaande situaties bij u van toepassing is, dient u dit altijd voor monteren van de terrasoverkapping bij ons aan te geven.

 • Het verwijderen van meubels, bloempotten, bloembakken en planten e.d. van de plaats waar de overkapping geplaatst moet worden.
 • Het plaatsen van een extra afvoer (HWA) in de overkapping.
 • Plaatsing tegen een muur die niet van baksteen is of met bijvoorbeeld verspringingen en/of obstructies erin.
 • Alle dakplaten van een terrasoverkapping met polycarbonaat dak even breed laten maken als de overkapping moet worden ingekort in de breedte.

Staat uw situatie hierboven niet genoemd, maar twijfelt u of het onder standaard montage valt? Vraag het ons dan gerust. Heeft u nog vragen over de standaard montage van een terrasoverkapping? Laat gerust een reactie achter en we zullen uw vraag zo snel mogelijk antwoorden.

23 gedachtes op “Terrasoverkapping laten monteren: Houd hier rekening mee!”

 1. G.E. Minguel

  Terrasoverkapping met polycarbonaat dak 6,06 x 3,5 meterBewerk opties
  Kleur:Antraciet
  Type polycarbonaat:Melkwit poycarbonaat
  Vlakke sierkap
  Drie zakken snelbeton à 25kg + €75,00
  Ledverlichting met 10 spots + €259,00
  Voorkant open
  Zijspie met polycarbonaat + €179,00
  Type polycarbonaat:Melkwit polycarbonaat
  Zijspie met polycarbonaat + €179,00
  Type polycarbonaat:Helder polycarbonaat
  => Mijn vraag is wat is de montage kosten hiervan?

  1. Goedemiddag,

   Indien de terrasoverkapping niet ingekort hoeft te worden, is de montageprijs €916,-. De meerprijs voor het inkorten van de breedte is €199,-. Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

  2. Hallo,monteren jullie ook in belgie?zo ja is er dan een meerprijs op de voorbeelden van prijs die ik hier zie in de vragen van de klanten?
   Mvg Isabelle

 2. terrasoverkapping met polycarbonaat helder 5.06×2.50cm
  lijstwerk strak.
  2x betonstaanders waarvan 1 hwa.
  wat kost het plaatsen hiervan, en hoe snel kunnen jullie leveren en monteren.

  1. Goedemiddag heer/mevrouw de Vos,

   De montage (zonder accessoires) kost €599,-. We zijn momenteel vol tot half mei, maar proberen nog nieuwe montageteams op te zetten om de montagetijd te verkorten. Helaas is het momenteel wat lastiger om vakkundige monteurs te vinden.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 3. Hallo, is het ook mogelijk om het niet aan het huis te monteren maar los in een hoek van de tuin dus dat er een dichte achterwand en 1 dichte zijwand bijkomt? Zoja wat zijn de kosten dan 5 meter breed en 3 meter diep incl de achterwand en 1 dichte zijwand. En montage kosten?
  Groeten, Han

  1. Beste vd Wulp,

   De montage kost 549,00 exclusief eventuele accessoires en maatwerk.
   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 4. Wat kost een overkapping van ca291 cm breed en uitval 300cm
  Kleur antraciet met zonwerende platen
  Waterafvoer door dak heen en geplaatst er hangt wel een rolluik die blijft
  De kap komt tussen 3 muren
  Volgens mij komt de kap op ca €1020,00 maar het plaatsen daar van
  Leveren en plaatsen is in Goes
  P.s wat zijn de maten van de poten

  1. Beste Johan,

   De prijs voor de montage is €748,00. Een regenpijp door het dak is iets wat wij niet maken, omdat dit een grote kans op lekkages geeft.
   Onze staanders zijn 110x110mm.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 5. Beste,
  Wat zijn de monteerkosten voor een 5.06 bij 3.5 overkapping? Ik heb bij een raam een inkeping, dit kan ik eventueel zelf dichtmaken. Maar wat zou het extra kosten als jullie dit doen??
  Zou er bijvoorbeeld een afspraak gemaakt kunnen worden voor levering en eventueel montage in juli??? Of enkel levering in juli? En krijg je dan ook de terrasheater erbij????

  Mvg

  Rebecca van de Laar

  1. Beste Rebecca,

   De inkeping dichtmaken is iets wat wij niet doen. De standaard montage van de overkapping van 5,06 x 3,5 meter kost €599,00 (exclusief eventuele accessoires). Levering en/of montage in juli is nog mogelijk, ook nog met de gratis terrasverwarmer.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 6. Ik heb een paar weken geleden gevraagd wat het plaatsen van een overkapping +zijwanden + schuifdeuren kost.
  500×300.
  Nooit een reactie op gehad.

  1. Excuses, we hebben uw vorige vraag gemist. De prijs per onderdeel:
   – Terrasoverkapping van 5,06 x 3,0 meter = €599,00
   – (optioneel) Inkorten breedte = €199,00
   – Zijwand met polycarbonaat = €299,00 per zijwand
   – 5-rail glazen schuifwand = €199,00

   Daarnaast kan het nog zijn dat u ook nog andere opties wilt laten monteren, bijvoorbeeld:
   – Ledverlichting = €79,00
   – Funderingskoker = €159,00
   – Deurgrepen, tochtstrippen en/of sierstrippen = €5,00 per stuk
   – Glasopvang (U-profielen tegen de staanders) = €30,00 per set

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 7. G. Ekkelboom

  Goedenavond,

  Ik zou graag willen weten of jullie ook een terrasoverkapping inmeten? Zo ja wat is hier de prijs van?
  Met vriendelijke groet,
  G. Ekkelboom
  Kampen

  1. Goedemorgen,

   Inmeten doen wij alleen bij montage van een glazen dak met maatwerk. Door het ontwerp van onze overkappingen is het namelijk niet nodig om in te meten; alles kan ter plekke op maat gemaakt worden.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 8. ik wil jullie l foravida laten weten dat jullie super vlot zijn met het terug sturen van de mail s en echt eerlijke goede tips geven .ook het overzicht om het te plaatsen .bij jullie is echt al ben je geen klant toch klant is koning. heel veel succes dat gun ik jullie van harte .u hoord nog van ons groetjes

 9. Ik zou graag bij een bestaande overkapping aan beide zijden een alminuim zijwanden willen laten plaatsen.De hoogste punt is 2.20m en lengte is 3.80m.Mijn vraag is kan dit geplaatst worden waar ook een spie

  1. Hallo Roy,

   Indien u de overkapping ook van ForaVida heeft, kunt u het plaatsen ook door ons laten doen. De aluminium zijwand is standaard 2,0 meter hoog, en het gedeelte erboven wordt opgevuld met een zijspie van polycarbonaat.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 10. Hallo,
  ik wil 2 glazenschuifwanden laten monteren 1x 6 rails 5880 breed 2n 1×4 rails 3920 breed beide 220 hoog wij zorgen zelf voor de fundering met rail ( waterpas )
  welke kosten komen erbij voor het monteren ?

  Groetjes Antonie Thielen

  1. Goedemiddag,

   Wij voeren alleen montage uit indien de glazen schuifwanden in een ForaVida terrasoverkapping worden geplaatst. In andere gevallen kunt u zelf iemand inschakelen of het eventueel zelf doen met behulp van onze montagehandleiding.
   Dit doet zo’n 95% van onze klanten.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewaar & Deel Winkelmand
Jouw winkelmand wordt bewaard en je kunt deze altijd terugvinden via een link. Deze kun je voor jezelf bewaren of met iemand delen.
Back Bewaar & Deel Winkelmand
Jouw winkelmand wordt bewaard en je kunt deze altijd terugvinden via een link. Deze kun je voor jezelf bewaren of met iemand delen.
Your cart email sent successfully :)