terrasoverkapping laten monteren

Terrasoverkapping laten monteren: Houd hier rekening mee!

Monteren wij uw terrasoverkapping? Dan wordt bij de prijsopgave uitgegaan van een standaard situatie. Indien de situatie afwijkt, kunnen er extra kosten bijkomen voor de montage, aangezien wij meer tijd en eventueel meer materiaal nodig zullen hebben om de plaatsing van de terrasoverkapping af te ronden. Wij vragen voordat de montage plaatsvindt altijd foto’s van de plaats waar gemonteerd moet worden. Zo voorkomen we dat onze monteurs (en u natuurlijk ook) voor eventuele verrassingen komen te staan.

Wat valt er onder standaard montage van een terrasoverkapping?

 • De terrasoverkapping plaatsen tegen een rechte bakstenen muur zonder obstructies;
 • De terrasoverkapping plaatsen wij op een afschot van 8° (hiervan wijken wij niet af);
 • Het plaatsen van een eventuele fundering onder de staanders van de terrasoverkapping (als deze in de offerte is meegenomen);
 • Het afkitten van het muurprofiel;
 • Het eruit halen van de bestrating (op zandbed) op de plaats waar de staanders en eventuele glazen schuifdeuren komen (niet het terug erin leggen);
 • Als het dak in de breedte moet worden ingekort, wordt bij een polycarbonaat dak één plaat ingekort.
 • Het afzagen van een eventuele regenpijp (het aansluiten van de HWA of verleggen van een regenpijp doen wij niet). Wilt u niet dat deze af wordt gezaagd? Zorg er dan voor dat u deze van tevoren verlegd.

Monteren van accessoires

Wij hebben allerlei accessoires in ons assortiment om uw terrasoverkapping uit te breiden. Hieronder vindt u informatie over wat er onder standaard montage valt per accessoire.

Glazen schuifwanden

 • De glazen schuifdeuren plaatsen wij op een rechte ondergrond ,zonder obstructies, die waterpas is (obstructies zijn bijvoorbeeld uitstekende objecten, planten etc.);
 • De rail plaatsen wij op een funderingskoker (als deze in de offerte is meegenomen). Zorgt u zelf voor de fundering, dan zijn wij hier niet verantwoordelijk voor. Dit betekent dat wij geen garantie bieden op eventuele verzakkingen of oneffenheden in de vloer waardoor de deuren scheef kunnen gaan staan. 
 • Eventuele accessoires monteren wij ook; zoals glasopvang, tochtstrips en deurgrepen of plakgrepen (als deze in de offerte zijn meegenomen).

Zijspie en zijwand

 • Een polycarbonaat zijspie/zijwand maken wij ter plekke op maat. De zijspie/zijwand zetten wij vervolgens in elkaar gezet en monteren deze aan de terrasoverkapping;
 • Een glazen zijspie leveren wij in een punt van 8 graden. Een maatwerk zijspie is niet mogelijk.

Ledverlichting

 • De ledverlichting leveren wij stekkerklaar. Stekkerklaar wil zeggen dat de verlichting met een stekker geleverd wordt en dus niet op een stroompunt aan wordt gesloten. De transformator plaatsen wij onder een kliklijst in het muurprofiel. U kunt bij de monteur zelf aangeven waar u wilt dat de transformator in het muurprofiel komt, zodat de stekker daar uitkomt. Het snoer van de stekker is 50 cm lang. U kunt eventueel verlengkabels bijbestellen. Deze verlengkabels verlengen de kabel van de transformator naar het ledlampje. Deze zijn vaak alleen nodig bij overkappingen die breder zijn dan 6 meter.

Voorbeelden van situaties die extra montagekosten met zich meebrengen

N.B. Als één van onderstaande situaties bij u van toepassing is, dient u dit altijd voor monteren van de terrasoverkapping bij ons aan te geven.

 • Plaatsing tegen een muur die niet van baksteen is of met bijvoorbeeld verspringingen en/of obstructies erin;
 • Het kitten van de zijkanten (zijliggers) van de terrasoverkapping (hierop geven wij geen garantie;
 • Alle dakplaten van een terrasoverkapping met polycarbonaat dak even breed laten maken als de overkapping moet worden ingekort in de breedte.

Staat uw situatie hierboven niet genoemd, maar twijfelt u of het onder standaard montage valt? Vraag het ons gerust. Bekijk meer informatie over monteren. Heeft u nog vragen over de standaard montage van een terrasoverkapping? Laat gerust een reactie achter en we zullen uw vraag zo snel mogelijk antwoorden.

6 gedachtes op “Terrasoverkapping laten monteren: Houd hier rekening mee!”

 1. G.E. Minguel

  Terrasoverkapping met polycarbonaat dak 6,06 x 3,5 meterBewerk opties
  Kleur:Antraciet
  Type polycarbonaat:Melkwit poycarbonaat
  Vlakke sierkap
  Drie zakken snelbeton à 25kg + €75,00
  Ledverlichting met 10 spots + €259,00
  Voorkant open
  Zijspie met polycarbonaat + €179,00
  Type polycarbonaat:Melkwit polycarbonaat
  Zijspie met polycarbonaat + €179,00
  Type polycarbonaat:Helder polycarbonaat
  => Mijn vraag is wat is de montage kosten hiervan?

  1. Goedemiddag,

   Indien de terrasoverkapping niet ingekort hoeft te worden, is de montageprijs €916,-. De meerprijs voor het inkorten van de breedte is €199,-. Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

 2. terrasoverkapping met polycarbonaat helder 5.06×2.50cm
  lijstwerk strak.
  2x betonstaanders waarvan 1 hwa.
  wat kost het plaatsen hiervan, en hoe snel kunnen jullie leveren en monteren.

  1. Goedemiddag heer/mevrouw de Vos,

   De montage (zonder accessoires) kost €599,-. We zijn momenteel vol tot half mei, maar proberen nog nieuwe montageteams op te zetten om de montagetijd te verkorten. Helaas is het momenteel wat lastiger om vakkundige monteurs te vinden.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

 3. Hallo, is het ook mogelijk om het niet aan het huis te monteren maar los in een hoek van de tuin dus dat er een dichte achterwand en 1 dichte zijwand bijkomt? Zoja wat zijn de kosten dan 5 meter breed en 3 meter diep incl de achterwand en 1 dichte zijwand. En montage kosten?
  Groeten, Han

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *