Home » Retourneren

Retourneren

Het kan weleens voorkomen dat u uw bestelling of een deel ervan wilt retourneren. Op de pagina Herroepingsrecht vindt u meer informatie over het herroepen van uw bestelling. Hieronder hebben wij de veelgestelde vragen over het retourneren van producten op een rij gezet.

Kan ik mijn producten retourneren en hoe gaat dit in zijn werk?

U heeft het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van de producten, de producten te retourneren. Zorg er daarbij wel voor dat de producten, voor zover redelijkerwijs mogelijk, in oorspronkelijke staat en onbeschadigd zijn. Retourneren is gratis.

Het retouradres is: ForaVida B.V., de Huufkes 19 in Nuenen

Op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Op maat gemaakte producten zijn alle producten die aan de hand van klantspecifieke maten geproduceerd worden. Hier vindt u meer informatie over het herroepingsrecht.

Hoe, wanneer en binnen welke termijn kan ik mijn bestelling herroepen?

U heeft een herroepingsrecht van 14 kalenderdagen op bestellingen, indien het geen op maat gemaakte producten betreft. Deze 14 dagen gaan pas in na levering of na het ophalen van uw bestelling. Om uw bestelling te herroepen, vult u het Modelformulier voor herroeping in en stuur deze onder vermelding van uw ordernummer naar [email protected].

Hoe werkt een retourzending?

Indien u een bestelling retour wilt sturen kunt u ons binnen 14 dagen nadat u of een door u aangewezen derde het product heeft ontvangen, een verzoek tot herroeping sturen door het Modelformulier voor herroeping in te vullen en deze onder vermelding van uw ordernummer naar [email protected] te sturen. 

Nadat wij uw verzoek ontvangen en via mail bevestigd hebben, plannen wij zo spoedig mogelijk een retourzending in. U wordt per e-mail op de hoogte gesteld van de datum dat wij uw retourzending af komen halen. 
Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd.

Indien wij constateren dat er meer gebeurd is dan enkel het inspecteren van de levering waardoor er schade is ontstaan aan het geleverde product, is het mogelijk dat de klant aansprakelijk is voor de ontstane waardevermindering.

Hoe annuleer ik mijn bestelling (nog voor levering)?

Stuur een mail naar [email protected] indien u de geplaatste bestelling wilt annuleren en deze nog niet geleverd is. Als uw bestelling is geannuleerd, ontvangt u hiervan een bevestiging. Wij streven ernaar het aankoopbedrag zo spoedig mogelijk terug te storten, maar doet dit uiterlijk binnen 14 dagen na de annulering (herroeping) van de bestelling.

Winkelwagen
Deel