Home » Doe-het-zelf » Overkapping onderhouden

Overkapping onderhouden

Je kiest een aluminium terrasoverkapping vaak vanwege het onderhoudsarme karakter. Toch is onderhoud belangrijk! Het verlengt de levensduur én je overkapping ziet er weer top uit na de schoonmaakbeurt. Volg de onderstaande stappen om je overkapping schoon te maken en te onderhouden.

Goot schoonmaken

Net als bij je woning kan er ook in de goot van je terrasoverkapping vuil (zoals bladeren en zand) ophopen in de goot. Om een goede doorstroming en afvoer van het regenwater te behouden raden wij aan in de herfst en winter minimaal 2 maal de goot schoon te maken.

Polycarbonaat of glazen dak schoonmaken

Veiligheid staat voorop bij het schoonmaken van het dak. Wij adviseren je daarom om niet op de dakplaten te lopen. Je kunt het dak wél betreden door een houten plaat over de liggers te leggen, waardoor het gewicht wordt verdeeld (maximum gewicht 125kg). Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van een ladder die je tegen de overkapping aan zet. Om beschadigingen aan je overkapping te voorkomen, kun je een doek om de bovenzijde van de ladder wikkelen. Verwijder vervolgens eerst het losse vuil van de dakplaten met een zachte bezem. Volg daarna de stappen die passen bij het daktype:

Polycarbonaat dak: Maak de polycarbonaat dakplaten schoon met water en zeepsop. Spoel het dak vervolgens goed schoon met water en neem de platen af met een zachte doek om krassen te voorkomen.

Polycarbonaat dak: Maak de polycarbonaat dakplaten schoon met water en zeepsop. Spoel het dak vervolgens goed schoon met water en neem de platen af met een zachte doek om krassen te voorkomen.

Aluminium schoonmaken

Benodigde tijd: 30 minuten.

Afhankelijk van het formaat van de overkapping, ben je ongeveer 30 minuten bezig met het schoonmaken van het aluminium.

  1. Overkapping schoonspuiten

    Begin met het schoonspuiten van de terrasoverkapping om zand en stof te verwijderen. Dit kan met een gewone tuinslang, gebruik absoluut geen hogedrukspuit!

  2. Aluminium schoonmaken

    Gebruik voor het schoonmaken van het aluminium een zachte (microvezel) doek en een licht schoonmaakmiddel met lauwwarm water. Tip: gebruik de Novacare Shamp-Wax uit onze onderhoudsbox voor terrasoverkappingen.

  3. Aluminium afspoelen

    Na het schoonmaken van de aluminium onderdelen van de overkapping, spoel je met de tuinslang nogmaals alles af, zodat er geen zeepresten achterblijven.

Onthoud bij het schoonmaken van je overkapping altijd dat je veiligheid voorop staat. Kies tevens de juiste materialen en schoonmaakmiddelen om beschadigingen aan het materiaal te voorkomen. Heb je vragen? Laat een reactie achter voor het juiste advies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen
Deel