Jouw winkelwagen

Klantenservice open maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:59 & zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00.

Je overkapping gezellig inrichten

Je overkapping gezellig inrichten in de herfst is een absolute must! De bladeren vallen sneller van de bomen dan dat de temperatuur daalt. Hierdoor kun je nog prima in het zonnetje genieten van het buitenleven en van je tuin tot diep in het najaar. Toch kan de herfst ook verraderlijk zijn. Laat je niet verrassen door de wind of de kou en zorg dat je optimaal voorbereid bent voor de donkere maanden. Wij helpen je alvast een handje en leggen je uit hoe je je overkapping gezellig kunt inrichten in de herfst.

Gebruik warme aardetinten

De zomer is voorbij, dus de lichtblauwe en witte tuinkussens kunnen weer in de kast. De eerste stap om je overkapping gezellig in te richten in de herfst is om je decoratie aan te passen aan de seizoenen. Zo krijg je een mooie balans tussen je tuin en je overkapping. Gebruik bij voorkeur kleuren die je buiten in de herfst ook vaak terugziet. Denk hierbij aan de kleuren groen, bruin, geel, oranje en rood. Je kunt ook binnen dit kleurenpallet afwisselen. De ene groentint is de andere niet! Wil je je overkapping gezellig inrichten in de herfst, zorg dan dat je de natuurkleuren nabootst onder je overkapping.

Zorg voor voldoende sfeerverlichting

Nu de wintertijd is ingegaan, wordt het sneller donker. Dat geeft een bijzonder knus effect, maar schrikt misschien ook af. Je bent misschien sneller geneigd om je terug te trekken naar binnen. Toch is uitgerekend de herfst het seizoen dat zich uitleent om nog lekker lang weg te dromen onder je terrasoverkapping. De temperatuur is ‘s middags met de zon op het glazen dak nog aangenaam en het enige dat je weerhoudt van langer vertoeven is de duisternis. Zorg daarom voor voldoende sfeerverlichting onder je terrasoverkapping. Geïntegreerde, dimbare ledverlichting voor je overkapping biedt hierbij een fantastische uitkomst. Maar ook andere vormen van sfeerverlichting zoals kaarsen en wandlampen kunnen je nét dat extra beetje sfeer bieden dat jou onder je overkapping houdt zodra de zon onder is. Tip: met geurkaarsen die naar de herfst ruiken sla je twee vliegen in één klap! Je overkapping gezellig inrichten in de herfst til je echt naar een hoger niveau met sfeerverlichting.

Kou = warmte

Klinkt tegenstrijdig, hè? Wat we hiermee proberen te zeggen is dat de intredende kou in de herfst de uitgelezen mogelijkheid is om jezelf knus terug te trekken onder je overkapping. Want een klein beetje kou hoeft echt geen reden te zijn om terug naar binnen te trekken. Met een zijdezachte fleecedeken kom je al een heel eind. Na het lezen van de vorige tips kan het niet anders dan dat die deken een warme aardetint heeft. Elektrische terrasverwarming is een energiezuiniger alternatief voor gashaarden. Zo verwarmt dit tafelmodel Terrasverwarmer Evora 800W bijvoorbeeld 2 tot 3 m² en is daarmee erg geschikt om naast je tuinset te plaatsen voor wat extra warmte. 

Knutsel je eigen herfstdecoratie

Wat voor de een een ongemak is, is voor de ander waardevolle decoratie. Gevallen dennenappels, eikeltjes en bladeren zijn perfect te gebruiken als bloemstuk of decoratie voor onder je overkapping. We zeiden het al eerder: zorg voor een goede balans tussen je tuin en je overkapping. Gebruik de materialen die moeder natuur je geeft als verbindende factor. Let wel op dat je de natuur niet beschadigt, dus gebruik alleen materialen die al van de bomen zijn gevallen. Dat is overigens ook een hele leuke activiteit om met kinderen te doen. Zo raken zij betrokken bij het buitenleven en helpen zij je overkapping gezellig inrichten in de herfst. Zo is jouw terrasoverkapping ook hun favoriete plekje van je hele huis. Inspiratie en knutselprojecten ontdekken om samen met je kinderen te maken? Deze Instagrampagina van Natuurmonumenten staat voordevol ideeën!

Meer tuininspiratie?

Laat je inspireren door iedereen die je voor is gegaan. In onze galerij vind je tal van foto’s van overkappingen, glazen schuifwanden en sfeervolle inrichtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis levering

Altijd, in Nederland en België

Gemakkelijk retourneren

30 dagen gratis retourneren

5 jaar garantie

Genieten zonder zorgen

100% veilig afrekenen

iDeal / Klarna / Creditcard

Deel