Houten overkapping met glazen schuifwanden? Hier moet je op letten!

Een houten overkapping met glazen schuifwanden is niet meer weg te denken uit het tuinbeeld. Wij snappen wel waarom, want het straalt zowel robuustheid, elegantie en warmte uit. Maar ondanks dat je deze variant in ontzettend veel soorten en maten tegenkomt, is installatie niet altijd eenvoudig en voor de hand liggend. Wij leggen je uit waar je op moet letten, zodat jij zorgeloos binnen de kortste keren kunt genieten onder je eigen houten overkapping.

Het inmeten van een houten overkapping met glazen schuifwanden

Aluminium overkappingen komen vaak ik standaardmaten, waardoor het plaatsen van een glazen schuifwand eenvoudiger is. Bij het plaatsen van een glazen schuifwand komt iets meer kijken, maar eigenlijk is het inmeten van je nieuwe glazen schuifwanden in je houten overkapping heel eenvoudig zelf te doen. Hier leggen we je stap voor stap uit waar je op moet letten.   

Van schuur naar tuinkamer

Officieel is je schuur of houtopslag ook gewoon een overkapping. We citeren: ‘een overkapping is een bijgebouw in de vorm van een overdekte ruimte, al dan niet omsloten door maximaal drie wanden.’ Waarom zou je dan niet het maximale uit je overkapping halen en deze compleet omtoveren tot tuinkamer? Door je houten overkapping – in welke vorm deze nu dan ook verkeert – af te sluiten, creëer je een compleet nieuwe woonruimte om eindeloos onder te genieten.

houten overkapping glazen schuifwand schuur
Met glazen schuifwanden tover je je schuur in een handomdraai om een een extra woonruimte!

Let op de werkhoogte van een houten overkapping

Onze glazen schuifwanden komen in verschillende hoogtes en breedtes. Laat een afwijkende maat geen belemmering zijn om glazen schuifwanden te plaatsen in je overkapping van hout. Valt je ingemeten werkhoogte tussen twee standaardmaten? Dan is het eenvoudigste is om de laagste werkhoogte te nemen en de overgebleven ruimte op te vullen aan de bovenkant door bijvoorbeeld extra houten balken te plaatsen. Dat camoufleert mooi, aangezien je overkapping toch al van hout is. Niemand die ziet dat jij in je houten overkapping je glazen schuifwanden hebt opgehoogd!

Overweeg een funderingskoker

Niets zo beweeglijk als hout. Dat is juist de charme van een houten overkapping, het is immers duurzamer, natuurlijker en robuuster dan een aluminium terrasoverkapping. Je moet in dit geval wel letten op een stevige basis om je glazen schuifwanden te monteren. Overweeg daarom om een funderingskoker te plaatsen. Hiervoor heb je een vlakke ondergrond nodig, maar voorkomt verzakking en zorgt ervoor dat je houten overkapping met glazen schuifwanden volledig waterpas staan.

Voorbeelden een houten overkapping met glazen schuifwanden?

Op onze Instagram-pagina vind je veel verschillende voorbeelden van tevreden klanten die in hun terrasoverkapping gekozen hebben voor glazen schuifwanden. Kijk maar eens rond, want de pagina staat boordevol inspiratie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top
Deel