haal meer uit je overkapping in de lente met deze handige tips

Haal meer uit je overkapping in de lente! De paaseieren liggen in de schappen, de eerste bloesem komt weer aan de bomen en de eekhoorns zijn door hun wintervoorraad heen. De lente staat voor de deur! De tijd van kaalheid en van binnen leven is voorbij. Gooi die klapdeuren open, zet je beste zonnebril op en geniet van het buitenleven in je tuin. Wij trappen alvast af en zetten een aantal handigheidjes voor je op een rijtje. Zo haal je meer uit je overkapping in de lente!

meer overkapping lente

Laat je niet verrassen door het weer

Het is dan wel lente, het is en blijven de Lage Landen. Het weer kan ook in de lente onvoorspelbaar zijn. Het ene moment vallen de mussen van het dak, het andere moment glijden ze uit over de sneeuw die er op ligt. Om er maar meteen een cliché in te gooien: april doet wat hij wil. Zorg daarom dat je voorbereid bent op iedere weersomstandigheid. Dat het wat kouder is, hoeft namelijk helemaal geen reden te zijn om niet te genieten onder je terrasoverkapping.

Plaats bijvoorbeeld een terrasverwarmer als het weer even tegen zit en wissel deze om voor een ventilator als de zweetdruppels op je voorhoofd komen of leg een deken klaar voor als het afkoelt in de namiddag. Het is misschien een beetje preken voor eigen parochie, maar glazen schuifwanden bieden de perfecte uitkomst voor dit onvoorspelbare seizoen. Haal meer uit je overkapping in de lente door goed voorbereid te zijn op de temperatuurverschillen in het voorjaar!

Berg je interieur netjes op

Deze tip sluit meteen mooi aan bij de vorige. Als het overdag stralend weer is, ben je gauw geneigd om je tuinkussens, je binnenplanten en je dekentje uit de vorige tip te laten liggen onder je overkapping. Onverstandig! Berg alles netjes op nadat je je weer naar binnen terugtrekt. Zo voorkom je ongewenste vochtplekken in je kussens en houd je je planten langer in leven. We begrijpen dat dat niet het leukste klusje is om te doen, maar het is zo gepiept. Als we zeggen ‘haal meer uit je overkapping in de lente’ bedoelen we natuurlijk ook dat je zo zuinig mogelijk mom moet gaan met je spullen. Daar horen ook de minder fijne klusjes bij.

Maak van je tuin een walhalla voor dieren

Deze tip is natuurlijk een beetje afhankelijk van waar je woont, maar daarom niet minder waardevol. Genieten van het buitenleven is ook genieten van de dieren om je heen. Een egel kruipt tussen het bladerdek uit, de kikker begint weer te kwaken en de vogels gaan nestelen. Help ze een handje! Wat is er nu mooier dan onder je tuinoverkapping ontspannen en alle dieren om je heen druk in de weer te zien in jouw tuin? Nu steeds meer mensen kiezen voor een onderhoudsarme tuin, kunnen ze wel een beetje hulp gebruiken. Geloof ons, niets zo ontspannend als ‘s ochtends met een goede kop koffie onder je terrasoverkapping kijken naar je dierenvrienden.

Voeg kleur toe, maar haal groen weg

Waar in het najaar donkere kleuren de boventoon voeren, wordt de lente gedomineerd door felle kleuren. Haal meer uit je overkapping in de lente door dit ook terug in het interieur van je overkapping terug te laten komen.. Hang een kleurrijk schilderij op aan de wand. Leg felgekleurde kussens in je tuinset of zet een mand met bloembollen op je tafel. Wel niet vergeten om alles te beschermen tegen onverwachte vrieskou! Dat had je natuurlijk al gelezen in de tweede tip.

Laat je niet van de wijs brengen door de titel van deze tip, want we bedoelen niet dat je geen groene decoratie mag aanbrengen! We bedoelen hiermee dat je, voordat je begint met decoreren, moet zorgen dat al het ongewenste groen rond je terrasoverkapping op tijd verwijdert. Verwijder het onkruid tussen en groene aanslag van je tuintegels. Pas echt haal je meer uit je overkapping in de lente als je begint bij de basis, denk daarna pas aan de decoratie.

haal meer uit je overkapping in de lente met bloemen en planten

Meer inspiratie? Onze Instagram pagina staat boordevol inspiratie van mensen die inmiddels perfect weten hoe het moet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top
Deel