Glazen schuifwand inmeten

Glazen schuifwanden zijn populair om te plaatsen in zowel houten als aluminium terrasoverkappingen. Wij leveren diverse afmetingen, zowel in de breedte als de hoogte. Om te weten wat de maat van uw glazen schuifwand moet worden, moet u twee maten opnemen.

 1. De doorloophoogte
 2. De afstand tussen de staanders

De doorloophoogte meet u op door de afstand tussen de onderkant van de goot en de grond te meten. De afstand tussen de staanders kunt u vervolgens ook opmeten. Deze afmeting wordt ook wel de dagmaat genoemd.

De railsystemen zijn eenvoudig in te korten. Om de overlapping van de glasplaten te berekenen, kunt u het aantal centimeter dat u inkort, delen door het aantal overlappingen.

Bschikbare maten

Wij leveren de glazen schuifdeuren in drie verschillende breedtematen; 64, 82 en 98 centimeter. Dankzij de verschillende maten kunt u een glazen schuifwand plaatsen met een mooiere overlapping. Afhankelijk van de deurmaat, zijn er ook verschillende hoogtematen; van 2000mm tot 2700mm (in 13 stappen) voor de glazen schuifdeuren van 98 en 82 centimeter en 2000mm tot 2500mm (in 9 stappen) voor 64 centimeter.

De lengte van het railsysteem is het aantal sporen x de maat van de glazen schuifdeur.

Lees Interacties

Reacties

 1. C.N. Bijl zegt

  Goedendag,
  Voor ons betonnen balkon op de eerste etage van een kleinschalig appartementen gebouwtje willen wij een glasschuifwand laten monteren en verzoeken u ons daarvoor een offerte te willen zenden.
  De betonnen balkonrand en plafond zijn recht en een profiel is daarop goed aan te brengen. Aan de zijkanten zit al een 4-rail systeem van de vorige bewoner.
  De dagmaat is L 430 x H 267 cm. Bij een gunstige aanbieding willen wij snel tot bestellen overgaan. Wij zien uw vrijblijvende aanbieding met belangstelling tegemoet.
  Met vriendelijke groet,
  C.N. Bijl, Gaesbeekerhof 42, 3764DN Soest. T 0356952904

  • foravida zegt

   Goedemorgen,

   Wij monteren de glazen schuifwanden alleen in ForaVida terrasoverkappingen welke ook door ons geplaatst zijn. Montage in andere constructies bieden wij helaas niet aan. 95% van onze klanten kiest echter voor zelf montage. Voor de betreffende afmeting kunt u kiezen voor een 5-rail glazen schuifwand van 4900mm met een werkhoogte van 2700mm. U kunt direct voor diverse accessoires kiezen.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan horen wij het graag.

   ForaVida

 2. pypaert zegt

  Dag,
  als u spreekt over glazen schuifwanden van max 270cm hoog (98cm breedte paneel), is dit dan met de onderrail, het wieletjessysteem en de bovenrail inbegrepen?

  • foravida zegt

   Hallo,

   De maximale hoogte van 270cm gaat inderdaad over de totale hoogte van het systeem, dus 2710mm als maximale inbouwmaat. De glasplaat is in dit geval 2600mm.
   Mocht u verder nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

 3. Dirk Bok zegt

  Hallo,
  Ik wil graag een schuifwand van 5 rails schuifwand van 4 meter plaatsen, maar ik wil graag weten wat de breedte van de bovenrail is, omdat deze in een uitsparing in het plafond komt te lopen.
  Ik hoor graag van u wat deze breedte is.

 4. Sven de Vre zegt

  Goedemiddag,

  Wij willen graag voor onze veranda 3-glaswanden bestellen .
  Alles is leverbaar in het mat zwart, behalve de maat 2460 breed van het 3-rail systeem.
  Is dit tijdelijk of is dat helemaal niet leverbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *